Domovská stránka > J > Jak Nastavit Větráky V Pc?

Jak nastavit větráky v PC?

Pokud chcete mít možnost regulovat rychlost větráků, měli byste je připojit k základní desce (pokud tedy nemáte v počítači speciální zařízení, kterým můžete ovládat rychlost větráků nezávisle na desce). Na většině desek najdete pro větráky 3pinové a/nebo 4pinové konektory.

Přečtěte si více

Tak jak snížit otáčky ventilátoru v pc?

Nastavení ventilátoru v biosu

Zde rozklikněte volbu CPU Smart FAN Mode. A z těchto 3 voleb to nastavte jako vidíte na obrázku – Voltage. A u volby System Smart FAN zkontrolujte, že máte nastaveno Enabled (Zapnuto). Vše následně uložte stiskem klávesy F10 – Save.
Také, jak utišit notebook? Hlasitý pevný disk

Často „cvrlikají“ disky staré nebo ty, které už moc dlouho nevydrží a brzy přestanou fungovat. Pokud chcete pc nebo notebook zrychlit, ale také jej hlavně ztišit, vyměňte harddisk starý za nový SSD.

Jak zvýšit otáčky ventilátoru v notebooku?

Rychlost otáček ventilátoru jde dána nastavením BIOSu, který to řídí podle teplot uvnitř počítače (procesor, řadič, grafika,) Může na to mít vliv i výkov procesoru. Pokud vzroste, může BIOS preventivně zvýšit otáčky chladiče. Rozhodně to neřídí Windows. A další otázka, jak nastavit fan speed? Nastavení rozmezí otáček větráků provedete pod záložkou Speeds. Klepněte na rychlost, kterou chcete nastavit. V dolní části okna se pak objeví pruh s nastavením minimální a maximální hodnoty. Hodnoty se zadávají v procentech z maximální rychlosti větráku.

Jak zvýšit otáčky ventilátoru?

Program na zrychlení větráku neexistuje, jedině zvýšení napájecího napětí. Maximálně se můžeš podívat, jestli v přívodu k větráku není předřadný odpor a ten vyndat. Jak nastavit rychlost ventilátoru? Nastavení rychlostí

Opět si jednotlivé rychlosti můžeme přejmenovat pomocí klávesy F2 podle toho, o kterou rychlost se jedná (rychlost kterého ventilátoru). Po přejmenování se nastavuje minimální a maximální hodnota. Minimální hodnotu doporučuji nastavit tak, aby se na ní ještě zastavený ventilátor roztočil.

Jak snížit hlasitost PC?

TIP: tři způsoby, jak snížit hlučnost PC

  1. Vyměňte větrák. Prvním a nejúčinnějším způsobem, jak zredukovat hlučnost domácího počítače, je vyměnit větráky v něm obsažené.
  2. Kupte si nový procesor. Dalším způsobem, jak snížit hlučnost počítače, je pořídit si nový procesor.
  3. Umístěte počítač na chladné místo.
Jak ochladit CPU? Nejlepším konvenčním řešením je kombinace měděných trubic heatpipe a hliníkového žebrování, které je chlazeno ventilátorem. Čím větší je průměr ventilátor, tím pomaleji, a tedy tišeji se může otáčet, a přitom poskytovat dostatečný průtok vzduchu.

Jak rychle zchladit notebook?

V boji proti nepříjemnému přehřívání notebooku vám může velmi efektivně pomoci takzvaná chladicí podložka, která vás podobných obtíží s přehříváním přístroje rychle zbaví. Vybírat si přitom můžete jak z kovových podložek, tak z těch plastových.

By Dasi Mofle

Kdy vychází Aktualizace Windows? :: Jak snížit hluk ventilátoru u notebooku?
Užitečné odkazy