Domovská stránka > J > Jak Vypnout Sysmain?

Jak vypnout SysMain?

Zákaz Superfetch přes systémové rozhraní Služby

  1. otevřeme Služby. buď přes kontextovou nabídku ikony Tento počítač - Spravovat - Správa počítače - Služby a aplikace - Služby;
  2. vyhledáme položku SysMain;
  3. v sekci Stav služby odklikneme Zastavit;
  4. v sekci Typ spouštění zvolíme Zakázáno;
  5. případně restartujeme.

Přečtěte si více

Jak zakázat Prefetch?

V přehledu služeb (Services) stačí najít Superfetch (od 1809 teoreticky přejmenované na SysMain) a pomoci Stop zastavit a poté můžete vybrat Zakázáno/Disabled. Tím se Supefetch už nespustí. Pokud jde o to, co je služba superfetch? Podívejme se na to, co vlastně služba Superfetch dělá. Jejím úkolem je sledovat, jaké programy v počítači nejčastěji spouštíte, a na základě toho připravovat do volné části paměti tyto programy, aby se urychlil jejich start. Cílem je zrychlit spouštění programů při práci s počítačem.

Proč mi jede disk na 100%?

V Windows 10 je někdy využití disku téměř 100% a nějakou dobu trvá. Většina situací je normální, pokud jsou založeny na omezení výkonu HDD. U počítače s malým množstvím paměti RAM může být nutné, aby Windows často četl a zapisoval data na pevný disk, takže tento jev je zjevnější. Když to vezmeme v úvahu, co je to prefetch? Počínaje verzí XP pracují Windows s „předzaváděcí“ funkcí, tzv. prefetch. Díky ní si operační systém poznamená často používané soubory a programy a ty už během spouštění zavede do operační paměti.

Také, jak snížit vytížení disku?

Co dělat, když v systému Windows 10 zůstává využití disku na 100%

  1. Zakázat službu Superfetch.
  2. Zakázat předběžné načtení
  3. Vypněte Windows Search.
  4. Spusťte kontrolu disku.
  5. Spusťte Vyčištění disku.
  6. Aktualizujte svůj počítač
  7. Zakažte problematický software.
  8. Obnovte virtuální paměť
Jak snížit výkon disku? Diskový minimalismus aneb zameťte smetí do koše. Snadným a intuitivním způsobem, jak zrychlit počítač, je uvolnění místa na disku odinstalováním nevyužívaných programů a smazáním nepotřebných souborů nebo jejich přesunutím na externí disk či do cloudového úložiště.

Jak na defragmentaci disku?

Defragmentace počítače s Windows 10

  1. Na hlavním panelu vyberte vyhledávací panel a zadejte defrag.
  2. Vyberte Defragmentace a optimalizace jednotek.
  3. Vyberte diskovou jednotku, kterou chcete optimalizovat.
  4. Vyberte tlačítko optimalizovat .
Co je hostitel služby Sysmain? Co je to místní systém hostitele služby? The místní hostitelský systém služby je celá kolekce různých systémových procesů. Funguje na automatizovaných službách. Existuje mnoho kontejnerů Service Host, například Service Host: Local Service, Service Host: Local System, Service Host: Network Service atd.

Jak odlehčit Windows 10?

Použijte klávesovou zkratku Windows + Pause Break a vlevo nahoře klikněte na volbu Upřesnit nastavení systému. Na záložce Upřesnit klikněte v části Výkon na tlačítko Nastavení. Otevře se okno Možnosti výkonu.

By Sherye Tutt

Jak mít rychlejsi počítač? :: Jak funguje blokování hovorů?
Užitečné odkazy