Domovská stránka > J > Jak Si Stoupnout Na Fotku?

Jak si stoupnout na fotku?

Stoupněte si nejdřív čelem k fotoaparátu, pak se celá otočte o 45 stupňů a ruku blíže k objektivu dejte v bok nebo držte před tělem psaníčko. Přední nohu otočte špičkou dopředu a na zadní nohu lehce přeneste váhu. Pokud máte zrovna na sobě kalhoty, můžete ruce zasunout do kapes.

Přečtěte si více

Jak si udělat dobrou Profilovku?

7 prvků nejlepší profilovky

  1. Usmívejte se s viditelnými zuby.
  2. Oblečte si něco tmavého.
  3. Využijte stínu brady.
  4. Foťte si hlavu a ramena, maximálně od hlavy po pas.
  5. Natrénujte „squinch“ (více se dozvíte níže)
  6. Vymyslete asymetrickou kompozici.
  7. Usmívejte se očima.
Jak se vyfotit v prádle? Doporučujeme si pohrát s kontrastem. To znamená, že pokud se budete fotit v bílém spodním prádle, klidně se postavte před tmavší kompozici. Nezapomeňte fotku okrojit. Chcete být hvězdou snímku, proto není nutné ukázat absolutně celý byt.

Jak vybrat monopod?

Nejčastější otázky při výběru monopodu

  1. Není pravidlem. Vybrané modely monopodů, zejména ty určené pro začátečníky, jsou stativovou hlavou vybaveny.
  2. Pro začátečníky je vhodnější tripod.
  3. Monopod je oproti tripodu lehčí a menší, lépe se tedy přenáší.
Co je to monopod? Monopod je náhrada fotografického stativu do prostředí, kde je použití stativu z nějakého důvodu nemožné nebo nevhodné.

Co je Tripod?

Tripod je stativ, který disponuje třemi opěrnými nohami. Umožňuje použití dlouhých expozičních časů při focení, což oceníte především při noční fotografii, focení krajiny, časosběrné fotografii apod. Jak fotit na samospoušť? Pravděpodobně pro nejbezpečnější focení samospouští je zásadní předpoklad - mít na břehu vše přichystané dříve, než vůbec k nějakému focení dojde. To znamená, mít nachystanou podložku, nádobu s vodou a stativ s fotoaparátem postavený na správném místě. Postup je pak velmi rychlý a úlovek je brzy zpátky na svobodě.

Jak nastavit stativ?

Dál už jen stačí umístit fotoaparát na stativ, namířit jej na obrazovku a vyfotit ji s delší expozicí. Já jsem používal 1,6 sekundy. Čím delší bude použitá ohnisková vzdálenost, tím lepší, protože se zvýrazní jakékoliv možné problémy. Tady jsem se pohyboval kolem maxima mých objektivů, kterým je 400 mm. Jak fotit za tmy? Jak fotit v noci?Nastavení expozice: Clona, čas a ISO

  1. CLONA: Čím nižší clona (více otevřená), tím intenzívněji bude čip vystaven světlu a tím lépe pro vás – f5.
  2. ČAS: Čím delší čas, tím déle bude čip vystaven světlu. Zjednodušeně 1/30 je tedy lepší než 1/125.

Jak si vyrobit obal na telefon?

Telefon nebo tablet vložte do sáčku z pevnějšího plastu – ten těsně utáhněte kolem přístroje a zalepte. Pak rozpalte tavnou pistoli a na zadní stranu, okraje a kousek přes ně naneste hmotu. Je jedno, zda budete z hmoty tvořit nějaký vzor nebo jen „čmáranici“.

By Alverta

Jak zdigitalizovat fotografie? :: Jak udělat rozmazanou fotku?
Užitečné odkazy