Domovská stránka > J > Jak Vytvořit Hlavičku Ve Wordu?

Jak vytvořit hlavičku ve Wordu?

Přejděte na Vložení > Záhlaví nebo Zápatí. Vyberte si ze seznamu standardních záhlaví nebo zápatí, přejděte na seznam možností Záhlaví nebo Zápatí a vyberte požadované záhlaví nebo zápatí.

Přečtěte si více

Jak nastavit Záhlaví?

Vytvoření záhlaví

Na kartě Vložení klikneme na nabídku Záhlaví. Je zde nabídka již předdefinovaných záhlaví. Vyberte například první možnost s jedním předpřipraveným textovým polem. Všechno, co napíšete do záhlaví, se zobrazí v záhlaví i na ostatních stranách dokumentu.
Jak upravit Záhlaví ve Wordu? Poklikejte na záhlaví nebo zápatí, které chcete upravit, nebo vyberte Záhlaví nebo zápatía pak vyberte Upravit záhlaví nebo Upravit zápatí.

Lidé se také ptají, jak napsat do záhlaví?

Oblast záhlaví nebo zápatí na stránce a panel nástrojů Záhlaví a zápatí otevřete volbou z nabídky Zobrazit – Záhlaví a zápatí. 2. Záhlaví vytvoříme tak, že do oblasti pro záhlaví vepíšeme text nebo vložíme pole či grafický objekt. Podle toho, jak udělat na každé stránce jiné záhlaví? Zvolte příkaz Soubor > Vzhled stránky. Přepněte na kartu Rozvržení. V poli Záhlaví a zápatí zaškrtněte okénko různé liché a sudé. Klepněte na OK.

Jak zkopírovat Záhlaví Word?

Umístěte kurzor na začátek stránky, kterou chcete zkopírovat. Klikněte a přetáhněte kurzor do dolní části stránky, kterou chcete zkopírovat. Stiskněte kombinaci kláves Ctrl+C na klávesnici. Tip: Dalším způsobem, jak zkopírovat zvýrazněný text, je kliknout na Domů > Kopírovat. Když to vezmeme v úvahu, jak propojit záhlaví? Vyberte Rozložení > konce > Další stránka. Poklikejte na záhlaví nebo zápatí na první stránce nového oddílu. Kliknutím na Propojit s předchozím tuto možnost vypněte, a zrušte tak propojení záhlaví nebo zápatí s předchozím oddílem. Poznámka: Záhlaví a zápatí jsou propojená samostatně.

Jak posunout záhlaví?

Do režimu pro úpravu Zápatí a Záhlaví se dostaneme zadáním příkaru z hlavního menu Zobrazit - Záhlaví a Zápatí. Po aktivaci režimu se vám zobrazí i pomocný panel nástrojů, nabízející vložení čísla stránek, datum, čas a další volby. Text a objekty (obrázky), které zde vložíte, je možné změnit pouze v tomto režimu. Jak dát nadpis do záhlaví? Na nadpisy kapitol ve vašem dokumentu použijte styl odstavce, který jste definovali pro nadpisy kapitol. Zvolte Vložit - Záhlaví nebo Vložit - Zápatí a potom vyberte pro aktuální stranu styl stránky z podnabídky. Klepněte do záhlaví nebo zápatí. Zvolte Vložit - Pole - Další pole a klepněte na záložku Dokument.

Můžete se také zeptat, jak aktualizovat záhlaví?

Stiskněte Ctrl+A. Stiskněte klávesu F9. Pokud má dokument tabulky s poli nebo vzorci, budete možná muset vybrat každou tabulku samostatně a stisknout klávesu F9. Tip: Abyste měli jistotu, že před tiskem dokumentu nezapomeňte aktualizovat obsah, nastavte před tiskem Word automaticky aktualizovat pole.

By Hayward Prahasky

Kde je záhlaví? :: Jak napsat mi?
Užitečné odkazy