Domovská stránka > J > Jak Napsat Tau?

Jak napsat Tau?

Tau je v pořadí devatenácté písmeno v rámci řecké abecedy (předchází mu Sigma a za ním následuje Ypsilon), přičemž v řeckém číselném systému reprezentuje číslici 300. Jeho podoba ve velké a malé formě je následující – Τ, respektive τ. Vyvinulo se z písmena taw fénické abecedy.

Přečtěte si více

Jak napsat lambda na klávesnici?

Potřebujete li zapsat toto písmeno na klávesnici v rámci nějakého programu, lze využít některou s příslušných kódových zkratek.

  1. Unicode. Λ – U+039B. λ – U+03BB.
  2. HTML. Λ – Λ / Λ / Λ λ – λ / λ / λ
  3. ASCII. Λ – Alt + 923. λ – Alt + 955. Beta znak (Β/β) - písmeno řecké abecedy.
Může se také zeptat, jak se píše řecká abeceda?
ZnakyNázevLat.
αalfaa
βbetab
Γ γgama (gamma)g
Δ δdeltad

Jak se píše řecký?

Řeckéřeckářecká

Řecká

Řecká abeceda
Α α alfaΝ ν ný
Β β betaΞ ξ ksí
Γ γ gamaΟ ο omikron
Stará písmena
Jak napsat řecké Fi? Fí je dvacátým prvním písmenem řecké abecedy. Následuje za Ypsilon a po něm je Chí. Jako kapitálka je zapsán takto – Φ, jako malé písmeno pak takto – φ, nebo takto – ϕ. Při transkripci do latinky má podobu F, respektive f.

Jak napsat na klávesnici beta?

Jak napsat Beta znak na počítači

  1. ASCII. Β – Alt + 914. β – Alt + 225 / Alt + 946.
  2. Unicode. Β – U+0392. β – U+03B2.
  3. HTML. Β – Β / Β / Β β – β / β / β Tweet. Share. Pin. Mail. Share. Théta znak (Θ/ϴ/θ/ϑ) - písmeno řecké abecedy. Théta znak (Θ/ϴ/θ/ϑ) - písmeno řecké abecedy. Théta je 8.
Podle toho, jak napsat mikron? Mikrometr je tisíckrát menší než milimetr a tisíckrát větší než nanometr. Pro zápis mikrometru se používá symbol µ (označení v Unicode je U+00B5 ; v HTML µ ) – měl by vypadat jako řecké písmeno mý (μ) (závisí na použitém fontu).

Jak napsat na klávesnici Delta?

Jak napsat znak delta (Δ δ) na klávesnici

  1. U+0394 = majuskulní delta (Δ)
  2. U+03B4 = minuskulní delta (δ)
Jak napsat Ludolfovo číslo? Malé písmeno 'π' se používá jako symbol pro: konstantu udávající poměr obvodu kruhu k jeho průměru v matematice, také nazývanou Ludolfovo číslo či „číslo pí“

Podle toho, jak napsat Ω?

Omega je posledním písmenem řecké abecedy a celkově jí náleží čtyřiadvacátá pozice. Její zápis je následující – Ω (kapitálka), respektive ω (malé písmeno). Její reálný význam je „dlouhé/velké o“, kde o je o a mega je velký. Je tak protipólem písmene Omikron, které znamená „krátké/malé o“.

By Trevethick Carmley

Jak vytvořit kvalitní prezentaci? :: Jak zprůhlednit obrázek Powerpoint?
Užitečné odkazy