Domovská stránka > J > Jak Vložit Obrázek Do Pspad?

Jak vložit obrázek do Pspad?

Obrázky vložíme pomocí tagu <img /> (jako image = obrázek). Setkáváme se s prvním tagem, který vyžaduje tzv. atributy. Atribut je doplňující informace k tagu.

Přečtěte si více

Jak schovat odkaz do textu?

Do textového editoru napište text, který má směrovat na daný soubor nebo URL. Označte text kurzorem myši (zvýrazněte ho). V nástrojové liště bloku TEXT klikněte na ikonu VLOŽIT/UPRAVIT ODKAZ. Otevře se nové okno VYTVOŘIT HYPERTEXTOVÝ ODKAZ. Jak poznat hypertextový odkaz? Hypertextový odkaz je vymezen párovou značkou <a> </a>. Text, který je napsán mezi počáteční a koncovou částí značky bude po zobrazení v prohlížeči oproti okolnímu textu barevně zvýrazněn, podtržen a po najetí ukazatelem myši na tento text se změní tvar ukazatele.

Jak zkrátit hypertextový odkaz?

Zkracování URL prakticky

Stačí pouze vložit URL odkazu (včetně počátečního http://, https:// nebo ftp://) a kliknout na tlačítko zkrátit. Proběhne-li zkrácení v pořádku, systém vygeneruje náš odkaz, který bude přesměrovávat na původní zadanou adresu.
Jak zkopírovat aktivní odkaz? Přejděte k souboru, jehož odkaz chcete zkopírovat. Klikněte na šipku rozevírací nabídky vedle položky a potom klikněte na možnost Kopírovat odkaz. Vyberte více souborů a klikněte na možnost Sdílet > Kopírovat odkaz. Zobrazí se dialogové okno Kopírovat odkaz na soubor.

Jak zkopírovat odkaz na stránku?

V Microsoft Edge zkopírujte adresu URL, kterou chcete použít, na panelu Adresa, a to tak, že na ni kliknete pravým tlačítkem myši a vyberete Kopírovat z místní nabídky nebo vyberete adresu a stisknete klávesy CTRL + C. V aplikaci vložte webovou adresu stisknutím kombinace kláves CTRL + SHIFT + V. Jak vložit odkaz na soubor do Wordu? Vložení nebo propojení se souborem ve Wordu

  1. Přejděte na Vložení > objektu.
  2. Vyberte Vytvořit ze souboru.
  3. Vyberte Procházet a zvolte soubor, který chcete použít.
  4. Vyberte Vložit.
  5. Zvolte Zobrazit jako ikonu pro vložení nebo Odkaz na soubor pro odkaz.
  6. Vyberte OK.

Jak vytvořit hypertextový odkaz na složku?

Vyberte text nebo obrázek, který chcete použít jako odkaz, a klikněte na Vložení > Hypertextový odkaz. Pokud chcete vytvořit odkaz na webovou stránku nebo soubor, klikněte na Webová stránka nebo soubor a do pole Adresa zadejte adresu URL nebo klikněte na Vybrat a přejděte k souboru. Jak poslat link na soubor? Přejděte k souboru, jehož odkaz chcete zkopírovat. Klikněte na šipku rozevírací nabídky vedle souboru a potom klikněte na možnost Kopírovat odkaz. Vyberte více souborů a klikněte na možnost Sdílet > Kopírovat odkaz. Zobrazí se dialogové okno Kopírovat odkaz na soubor.

Také, jak poslat odkaz na soubor?

Klikněte pravým tlačítkem myši (nebo stiskněte a podržte) OneDrive nebo složku a vyberte Sdílet odkaz OneDrive souboru. ( Pokud používáte OneDrive pro firmy, vyberte Sdílet, vyberte Kopírovat odkaza pak vyberte Kopírovat.) Nyní můžete odkaz publikovat, kdekoli chcete.

By Reg Horvitz

Jak udělat z obrázku URL? :: Jak vytvořit Klikatelný odkaz?
Užitečné odkazy