Domovská stránka > C > Co To Jsou Kontingenční Tabulky?

Co to jsou kontingenční tabulky?

Kontingenční tabulka se ve statistice užívá k přehledné vizualizaci vzájemného vztahu dvou statistických znaků. V tabulkových procesorech (např. v Microsoft Excelu) je tak pojmenovaný konkrétní nástroj na zpracování dat – ten však nemusí vyhodnocovat dva znaky, může vyhodnocovat i jeden nebo více znaků.

Přečtěte si více

Jak funguje Access?

Access umožňuje pomocí jazyk SQL (Structured Query Language) (SQL) rychle načíst jenom řádky a sloupce dat, které chcete, ať už jsou data obsažená v jedné tabulce nebo v mnoha tabulkách. Výrazy v dotazech můžete použít také k vytvoření počítaných polí. Tak na co je access? Microsoft Access (plným jménem Microsoft Office Access) je nástroj na správu relačních databází od společnosti Microsoft, který je typicky součástí Microsoft Office a kombinuje relační Microsoft Jet Database Engine s grafickým uživatelským rozhraním.

Jak vytvořit dotaz v Accessu?

VytvořeníDotazy

Práce s Průvodcem dotazem

  1. V části Tabulky nebo dotazy klikněte na tabulku nebo dotaz obsahující dané pole.
  2. V části Dostupná pole poklikejte na pole, které tak přidáte do seznamu Vybraná pole.
  3. Po přidání všech požadovaných polí klikněte na Další.
Když to vezmeme v úvahu, co je to sql? SQL (vyslovováno anglicky es-kjů-el [ɛs kjuː ɛɫ]IPA) je zkratka (anglicky Structured Query Language) pro standardizovaný strukturovaný dotazovací jazyk, který je používán pro práci s daty v relačních databázích. SQL je nástupcem jazyka SEQUEL (anglicky Structured English Query Language).

Co je Parcialita?

Parciální (lat. partialis) znamená částečný, dílčí; opak: totální, úplný. Proč mívají obvykle databáze více tabulek? 7) Proč mívají obvykle databáze více tabulek? a) Aby nebyly zbytečně ukládány opakující se údaje. b) Protože to tak dělají všichni a nemá cenu to dělat jinak. c) Ve více tabulkách jsou data přehlednější, ale těžko se v nich hledají a opravují údaje.

Podle toho, kolik existuje pravidel pro normalizaci databáze?

Existuje několik pravidel pro normalizaci databáze. Každé pravidlo se nazývá „normální forma. “ Je-li splněno první pravidlo, říkáme, že databáze je v „první normální formě. “ Jsou-li splněna první tři pravidla, říkáme, že databáze je ve „třetí normální formě. Jak funguje a co umožňuje relační databáze? Jedná se o atribut nebo skupinu atributů, které umožní identifikovat, které záznamy z různých tabulek spolu souvisejí. Tímto způsobem se tabulky vzájemně propojují. Vazba mezi tabulkami může být realizována několika způsoby. Záleží, jak jsou informace v jedné tabulce vztaženy k informacím v jiné tabulce.

Co je to primární klíč?

Primární klíč je pole nebo sada polí s hodnotami, které jsou v rámci tabulky jedinečné. Hodnoty klíče se dají použít k odkazování na celé záznamy, protože každý záznam má jinou hodnotu klíče. Každá tabulka může mít jenom jeden primární klíč.

By Yasui Chval

Jak si vytvořit vlastní databázi? :: Jak vytvořit databázi klientů?
Užitečné odkazy