Domovská stránka > J > Jak Ztmavit Zelenou?

Jak ztmavit zelenou?

Když ji chtějí ztmavit, mají tendenci smíchat ji s černou, načež dostanou takovou divnou špínu. Co tedy s tím? Z vzorníčku vyplývá, že ať už mám výchozí zelenou jakoukoli, pokud chci docílit nějakých zajímavých přírodních tónů, potřebuji zelenou míchat s nějakou barvou, která obsahuje alespoň trochu červené.

Přečtěte si více

Jak udělat tmavé zelenou barvu?

Všimněte si, že kombinací světle žluté (275) a světle modré (504) získáte světle zelenou, zatímco světle žlutá s tmavě modrou (566) vykouzlí tmavou zelenou. Jak namíchat zrzavou barvu? Zde je další příklad: namíchali jste si červenou a bílou na růžovou, ale máte příliš jasnou a teplou (žlutavou) růžovou. Pokud chcete chladnější barvu, přidejte trochu purpurové. Pokud chcete světlejší barvu, přidejte bílou, její doplněk (černou) nebo obě.

Také, jaké barvy vzniknou smícháním?

ZÁKLADNÍ BARVY – jsou v tomto typu modelu modrá, žlutá a červená. SEKUNDÁRNÍ BARVY – vzniknou smícháním dvou barev základních. Jsou to oranžová, fialová a zelená barva. Jak namíchat starorůžovou barvu? starorůžovou lze namíchat přídavkem malého množství červenohnědé tónovací pasty ( např. remakol – inf. na www.teluria.cz) do kvalitní bílé malířské barvy.

Jak udělat tmavé červenou?

Je potřeba zvolit intenzivní zářivou modrou s kapkou zelené. Jen tak se dostanete právě k vínové. Její sytost lze dále regulovat, pro opravdu tmavou barvu přidejte kapku černé. Některé zdroje se v tomto případě bez modré zcela obejdou a radí využít pouze červenou a špetku černé. Tak jak udělat bezovou barvu? Dotaz: Namíchání růžové barvy

Světlou růžovou získáte přídavkem červené tónovací pasty do bílé malířské barvy, „starorůžovou“ přídavkem červenohnědé pasty.

Jak míchat temperové barvy?

nalijte do talíře nebo misky olej. Smíchejte temperu s vodou a pomocí pipety nebo skříkačky vytvořte na hladině barevné kaňky. Můžete si s nimi hrát a pozorovat, jak se barvy míchají. Jak udělat světle modrou? Jsou to:

  1. fialová a žlutá
  2. červená a zelená
  3. modrá a oranžová

Když to vezmeme v úvahu, jak namíchat hořčicovou barvu?

Na rozdíl od téměř otravné a výrazné žluté či signální oranžové se jedná se o neagresivní odstíny, jež i v jednom jediném, vhodně použitém bodu v interiéru dokážou oživit fádní plochu. Jak namíchat okrovou barvu? Budete potřebovat hodně žluté, kapičku červené a opravdu mrňavou kapku modré.

By Vladi Suneson

Jak se píše è? :: Jak ztmavit červenou barvu?
Užitečné odkazy