Domovská stránka > J > Jak Tisknout Fotky 10X15?

Jak tisknout fotky 10x15?

Pokud máte fotopapír o konkrétním rozměru (např. 10×15 cm), stačí nastavit tento rozměr a v Rozložení tisku nechat 1 sloupec a 1 řádek. Fotky poté přetáhněte do středního pole a můžete je tisknout, uložit do PDF nebo si objednat tisk v profesionální kvalitě.

Přečtěte si více

Jaké rozlišení na billboard?

Billboardy. Data na tisk prosíme dodávat ve formátu PDF, CMYK, rozměr 5080x2380 mm (dodávat čistý, oříznutý formát beze spadů a tiskových značek). Rozlišení ideálně 80 DPI 1:1 nebo 800 DPI 1:10, minimálně 40 DPI 1:1 nebo 400 DPI 1:10. Jak zjistit DPI? Ve vlastnostech obrázku. DPI se totiž počítat nedá, je to proměnná. V podstatě nezávislá na rozměrech fotky. Nebo jinak řečeno, fotku o rozměrech 800×600px jde vytisknout při různých DPI, jen pokaždé vyleze jiný fyzický rozměr v cm - čím větší DPI (čím větší kvalita tisku), tím menší rozměr.

Může se také zeptat, jak udělat 300 dpi?

DPI je záležitostí tisku. Jeho nastavení ve foťáku nemá žádný význam a nijak nastavit nejde. Jak zjistit rozlišení obrázku DPI? U tiskárny se rozlišení tiskárny udává v pixelech/bodech na inch (PPI). Na displejích počítačů, notebooků, tabletů i mobilů vám bude dpi/ppi stejně ukradené, vždy vás bude zajímat jen rozměr/rozlišení obrázku, tedy šířka krát výška v bodech.

A další otázka, jaké rozlišení pro tisk fotografií?

Obecně platí, že pro tisk (nejen fotografií ale třeba i novin či časopisů) je ideální rozlišení 300 dpi. Často si ale vystačíte i s menším rozlišením. Většina fotolabů, které využívají pro tisk digitální technologii (tedy nikoliv ofsetový tisk za pomoci osvitové jednotky) si vystačí s rozlišením nižším. Co je to megapixel? Rozlišení obecně představuje počet obrazových bodů (pixelů), které je zařízení schopno vykreslit/zachytit, tedy z kolika pixelů se skládá výsledný obraz. U digitálních fotoaparátů se rozlišení snímků počítá v megapixelech (Mpx). Rozlišení videa se zapisuje počtem pixelů vodorovně a svisle.

Co je 4K rozlišení?

4K TV mají čtyřikrát více pixelů než Full HD TV, což znamená, že horizontální rozlišení obrazovky představuje až 4 000 pixelů (proto tento název). Celkem je to 8,3 milionu pixelů. Kolik je 1 pixel milimetrů? Presne tak pixel je relativni velikost. Je definovanej nejak tak, ze je to nejmensi lidskym okem rozlisitelna velikost pro urcitou vzdalenost. Takze 1 pixel na pocitacovem monitoru, na ktery se divas ze vzdalenosti cca 1m muze mit velikost tech 0.25mm.

Kolik pixelů má Full HD?

OznačeníPočet obrazových bodů
HD1 280 × 720 px
HD ready1 366 × 768 px
HD+1 600 × 900 px
Full HD1 920 × 1 080 px

By Jephum Buteaux

Jak vypočítat vlnění? :: Jak zjistit velikost obrázku v pixelech?
Užitečné odkazy