Domovská stránka > C > Co Je To Maska?

Co je to maska?

Maska (z franc. masque, snad z arab. maskara, šašek) je kulturní předmět, jímž si člověk maskuje či zakrývá obličej nebo jeho část. Maska tak zakrývá totožnost svého nositele a zpravidla předstírá nebo propůjčuje nějakou jinou.

Přečtěte si více

Jak nastavit masku podsítě?

Maska podsítě "maskuje" část hostitelské adresy IP spolu s celou síťovou částí adresy jedničkami a nechává ve zbývající části nuly, které jsou k dispozici pro adresování hostitelů. Většinou v masce nastavujeme až poslední hodnotu (za poslední tečkou, tj. 255.255.255. xxx). Podle toho, jak zjistit ip adresu poskytovatele? Do příkazové řádky napište příkaz “ipconfig /all” a stiskněte “Enter”. Nyní vyhledejte řádek “Default Gateway” (Výchozí brána), ve kterém zjistíte IP adresu routeru.

Lidé se také ptají, jak zjistit polohu podle ip adresy?

Bezplatná online služba pro lokalizaci IP adresy. Poloha IP adresy zobrazena v mapě. Součástí výstupu lokace IP adresy je i výpis z databáze WHOIS, která slouží k evidenci údajů o majitelích internetových domén a IP adres. Jak najít IP adresu zařízení? IP adresa vašeho zařízení v lokální síti

  1. Příkazový řádek vyvoláme tak, že ve vyhledávání Windows zadáme slovní spojení „Příkazový řádek“, případně zkratku „cmd“.
  2. Do příkazového řádku napíšeme řetězec „ipconfig“ (bez úvozovek) a potvrdíme stisknutím klávesy Enter.

Jaký je rozdíl mezi IPv4 a IPv6?

IPv4 adresy představují binární čísla v desetinách. Na druhé straně adresy IPv6 vyjadřují binární čísla v hexadecimálním formátu. Protokol IPv6 používá fragmentaci typu end-to-end, zatímco protokol IPv4 vyžaduje, aby přechodný router fragmentoval jakýkoli příliš velký datagram. Délka záhlaví IPv4 je 20 bajtů. Lidé se také ptají, jak vypadá ipv6 adresa? Adresy IPv6 se zapisují jako šestnáctková čísla po čtveřicích oddělených dvojtečkami (celkem jde o 8 čtveřic šestnáctkových čísel). Nuly ve čtveřicích zleva se často vypouštějí. Je obvyklé, že se v adresách nachází dlouhé řetězce nul. Ty je možno pro stručnost nahradit dvojicí dvojteček.

Jak zjistit IPv6 adresu?

Jak na to? Pravým tlačítkem myši poklepejte na ikonku „Přístup k internetu“ → zvolte možnost „Otevřít nastavení Síť a internet“ → klikněte na „Zobrazit vaše vlastnosti sítě“. V šestém a sedmém řádku se vám zobrazí jak vaše IPv4, tak i IPv6. Co je to Broadcast? Broadcast (oběžník) je v informatice zpráva, kterou v počítačové síti přijmou všechna připojená síťová rozhraní. Pomocí broadcastů se v současných sítích šíří například informace o sdílení v sítích Microsoft (pomocí protokolu SMB) nebo identifikace zařízení (CDP protokol).

Jak funguje Broadcast?

Broadcast je jeden ze způsobů vysílání v TCP/IP síti (používá se nespojový (connectionless) protokol, jako třeba UDP). Je to vysílání jednoho všem, tedy vysílaný paket je (teoreticky) zachycen všemi zařízeními v síti, lepé řečeno v dané broadcast doméně (subnetu).

By Peyter Michelsen

Jak najít IP adresu zařízení? :: Co je Subnetting?
Užitečné odkazy