Domovská stránka > J > Jak Vyčistit Cache?

Jak vyčistit cache?

V prohlížeči Google Chrome klikněte v pravém horním rohu na tři tečky nad sebou, najeďte kurzorem na volbu Další nástroje a poté na Vymazat údaje o prohlížení. Zaškrtněte volbu Obrázky a soubory v mezipaměti. Nezapomeňte vybrat v horní části v rozevírací roletce Zlikvidovat následující položky možnost Od počátku věků.

Přečtěte si více

Co to je mezipaměť?

Mezipaměť neboli cache (“keš”) je ve své podstatě část úložiště, do kterého si aplikace během své práce ukládá data. Smyslem mezipaměti je zrychlení práce programu a nepřímo i celého operačního systému. Co je to vymazat cache? V aplikaci Chrome

  1. V telefonu nebo tabletu Android otevřete aplikaci Chrome .
  2. Vpravo nahoře klepněte na ikonu možností .
  3. Klepněte na Historie.
  4. V horní části vyberte časové období.
  5. Zaškrtněte políčka u možností „Soubory cookie a data webových stránek“ a „Obrázky a soubory v mezipaměti“.
  6. Klepněte na Vymazat data.

Jak uvolnit mezipaměť?

Pokud však potřebujete na svém počítači více místa na disku, můžete mezipaměť vymazat ručně.

  1. Vyberte vyhledávací pole na hlavním panelu a pak napište vyčištění disku. Ze seznamu výsledků zvolte aplikaci Vyčištění disku.
  2. Na kartě Vyčištění disku zaškrtněte políčko Soubory Optimalizace doručení.
  3. Vyberte OK.
Podle toho, jak resetovat cache? Chrome. Ctrl + Shift + Del otevře dialogové okénko Vymazat údaje o prohlížení (nebo použijte tlačítko, klikněte na Další nástroje a potom na Vymazat údaje o prohlížení…). Z nabídky časového období vyberte Od počátku věků, poté zaškrtněte Obrázky a soubory v mezipaměti a dejte Vymazat data.

Tak kde vymazat cache?

Pokud používáte starší verzi systému Android, máte možnost vymazat všechny soubory v mezipaměti jediným kliknutím. Přejdete do Nastavení - Úložiště - Data v mezipaměti - Vymazat mezipaměť a máte hotovo. Jak vymazat cache Mac? Zavřeme Předvolby. V horní liště se mezi záložkami Záložky a Okno objeví záložka Vývojář Na tuto záložku klikneme a vybereme možnost Vyprázdnit mezipaměti.

Může se také zeptat, jak něco vymazat z paměti?

Vymazat lze všechno

Bylo prokázáno, že každá z pamětí je udržována jinou formou molekuly. Obratlovci mají podobné verze proteinů, které se podílejí na tvorbě dlouhodobých vzpomínek, jako lidé. Výsledkem je zjištění, že každá z pamětí může být vymazána, aniž by byla ovlivněna ta druhá, a to blokováním jedné z molekul.
Co zabírá paměť v telefonu? Obzvlášť se to týká právě internetových prohlížečů a aplikace sociálních médií, které si do mezipaměti ukládají data o velikosti několika GB. Pokud je občas promažete, získáte tak zpět cennou paměťovou kapacitu. Paměť lze promazat v Androidu v části »Stav paměti RAM«.

Jak vymazat tablet?

Tovární nastavení naleznete opět v nastavení pod záložkou Záloha a obnova dat. Proces trvá několik minut a po skončení se zařízení restartuje. Poté, co zkontrolujete průběh obnovení továrního nastavení a prohlédnete úložiště, je váš mobil nebo tablet připraven k prodeji.

By Ernaldus Rosenthall

Jak vymazat mezipaměť v mobilu? :: Jak vymazat mezipaměť na počítači?
Užitečné odkazy