Domovská stránka > J > Jak Vypadaji Odstavce?

Jak vypadaji odstavce?

Odstavec vždy začíná na novém řádku a může být oddělen buď odsazením nebo větší meziřádkovou mezerou, případně i obojím. V typografické praxi, v knihách a časopisech, se většinou používá odsazení, které šetří místem. Jeho velikost se tradičně udává ve čtverčících (půlčtverčících atd.).

Přečtěte si více

Jak zacinaji odstavce?

Styly se liší tím, jak jsou od sebe jednotlivé odstavce odděleny. U anglosaského stylu jsou odstavce od sebe odděleny přídavnou mezerou, jedná se o tzv. mezery před a za odstavcem (např. 10 nebo12 bodů apod.) Lidé se také ptají, jak ukotvit text ve wordu? Umístění a ukotvení objektu

  1. Umístěte kurzor na objekt v odstavci, kde chcete ukotvení uzamknout.
  2. Klikněte na tlačítko Pozice na kartě FORMÁT ve skupině Uspořádat a vyberte volbu Další možnosti rozložení.
  3. V zobrazeném okně zatrhněte políčko Uzamknout ukotvení.
  4. Potvrďte tlačítkem OK.

Jak se zalamuje text?

Zalomení textu v buňce

  1. Na listu vyberte buňky, které chcete formátovat.
  2. Na kartě Domů klikněte ve skupině Zarovnání na Zalamovat text. (V desktopové Aplikaci Excel můžete také vybrat buňku a potom stisknout kombinaci kláves Alt + H + W.) Poznámky:
Může se také zeptat, jak pohybovat obrazkem ve wordu? Vyberte obrázek. Vyberte ikonu Možnosti rozložení. Vyberte Zobrazit dalšía potom proveďte úpravy zarovnání a umístění na kartě Umístění. Pokud nemůžete vybrat žádnou z možností umístění na kartě Pozice, vyberte kartu Obtékání textu a pak vyberte libovolnou možnost kromě možnosti V řádku s textem.

A další otázka, jak na víceúrovňové číslování?

Číslování nadpisů

  1. Otevřete dokument, který používá předdefinové styly nadpisů, a vyberte první nadpis 1.
  2. Na kartě Domů ve skupině Odstavec vyberte Víceúrovňový seznam.
  3. V části Knihovna seznamů vyberte styl číslování, který chcete použít.
Když to vezmeme v úvahu, jak rozdělit text na odstavce? Na kartě Domů klikněte na malou šipku (pod skupinou ikonek týkajících se odstavců, viz obrázek vpravo). Zobrazí se dialogové okno, ve kterém je možné nastavit zarovnání textu, odsazení odstavce, mezery mezi odstavci nebo řádkování.

Jak zobrazit Netisknutelné znaky?

Netisknutelné znaky lze zobrazit v záložce „Domů“ kliknutím na symbol „¶“ (viz následující obrázek). Normální mezera slouží k běžnému oddělování slov, která na sebe nejsou určitým způsobem vázaná. Pokud jsou netisknutelné znaky zobrazeny, je normální mezera vyobrazena jako tečka mezi slovy. Jak označit odstavec? Pokud chcete vybrat odstavec, umístěte kurzor na začátek odstavce a stiskněte Ctrl+Shift+šipka dolů.

Co to je odstavec?

Odstavec je pojem označující část souvislého textu, která je od zbytku textu oddělena graficky. Odstavec se skládá z jedné nebo více vět, které tvoří uzavřený logický celek. Obvykle se používá bez nadpisu. Důvodem pro používání odstavců je přehlednost a vyšší čitelnost textu.

By Yelmene

Jak převést png do vektoru? :: Jak udělat ve Wordu konec řádku?
Užitečné odkazy