Domovská stránka > C > Co Je Větší Bilión Nebo Trilion?

Co je větší bilión nebo trilion?

To znamená, že bilion je milion milionů, trilion je milion bilionů atd… Naproti tomu ve většině anglicky mluvících zemí se používá krátká škála s násobkem tisíc. V takovém systému bilion znamená tisíc milionů, trilion znamená tisíc bilionů (a tedy milion milionů).

Přečtěte si více

Kolik je miliarda bilion?

Bilion, též bilión (1 000 000 000 000) je přirozené číslo rovné milionu milionů, tedy tisíci miliard. Co je vetsi než miliarda? Bilion je tedy milion milionů, trilion je milion bilionů, kvadrilion je milion trilionů atd.

Kolik je bilion v Americe?

Anglicky (krátká škála)ČísloČesky (dlouhá škála)
million1 000 000 (= 106)milion
billion1 000 000 000 (= 109)miliarda
trillion1 000 000 000 000 (= 1012)bilion
quadrillion1015biliarda
4 další řádky Jak se řekne anglicky trilion? Kontextové příklady "trilion" v anglicko

Chceme trilión ziliónů druhů jednotlivců. We want a trillion zillion species of one individuals.

Jaké je nejvyšší číslo?

Kasner později zavedl pojem „googolplex“, které si můžeme představit jako jedničku s googol nulami. „Googolplex“ tedy dosud platí za nejvyšší pojmenované číslo. Co je největší číslo na světě? Googolduplex je jednička, za kterou následuje googolplex nul. Praktické využití má však nulové. Největším pojmenovaným číslem je ale googol multiplex, což je googolplex na druhou, neboli googolplexgoogolplex.

Podle toho, jaké je poslední číslo?

Nekonečno (∞) je abstraktní pojem, který označuje kvantitu (množství) něčeho, co je tak veliké, že nemá konec (od slova konec je odvozeno slovo konečný), typicky se nedá spočítat, změřit, a pokud ano, tak je větší než každé konečné číslo. Přesto se řadí mezi čísla. Lidé se také ptají, jaké číslo má 12 nul? Suma sumarum: 6 nul má milion, 9 nul miliarda, 12 nul bilion, 15 nul biliarda, 18 nul trilion, 21 nul triliarda atd.

Co je kvadrilion?

V dlouhé soustavě, která se používá v Česku, představuje číslo 1024 (jednička a za ní 24 nul). V krátké soustavě se jedná o 1015 (anglicky quadrillion, česky biliarda). Slovo "kvadrilion" je tvořeno latinskou předponou "kvadri" ("čtyř"), která vyjadřuje čtyřnásobný počet nul než u milionu.

By Bilow Westgate

Co je to miliarda? :: Jak pisou Japonci?
Užitečné odkazy