Domovská stránka > C > Co Dělá Virus Trojan?

Co dělá virus Trojan?

Trojské koně jsou v současnosti nejběžnější kategorií malwaru. Využívají se na otevírání zadních vrátek (backdoor), převzetí kontroly nad napadeným zařízením, získání uživatelských dat a jejich odeslání útočníkovi, stažení a spuštění jiného škodlivého softwaru v napadeném systému i na mnohé jiné nekalé cíle.

Přečtěte si více

Co to je Trojan?

Trojan je slangové označení pro trojského koně, tedy program, který je uživateli skrytý a většinou mu způsobuje potíže. Trojan je jedním z typů internetových virů, které se mohou do počítače dostat různými cestami, například emailem nebo při stahování neověřených mediálních souborů, her a škodlivého softwaru. A další otázka, jak se zbavit víru? Jak z telefonu s Androidem odstranit virus

  1. krok – Telefon přepněte do nouzového režimu.
  2. krok – Po aktivaci nouzového režimu vyberte možnosti Nastavení > Aplikace > Stažené aplikace.
  3. krok – Jakmile dotyčné aplikace najdete, klepnutím na tlačítko Odinstalovat je nadobro smažte.

Jak se projevuje trojský kůň?

Trojský kůň je uživateli skrytá část programu nebo aplikace s funkcí, se kterou vlastník počítače nesouhlasí (typicky je to činnost škodlivá). Název Trojský kůň pochází z antického příběhu o dobytí Tróje. Co dělá trojský kůň? Trojský kůň je typ viru, který předstírá, že uživateli přináší přidanou hodnotu v podobě užitečné funkce, bezplatného programu nebo zábavy. Ve skutečnosti však způsobuje škody nebo krádeže dat.

Můžete se také zeptat, co může způsobit počítačový vir?

Virová infekce se šíří také při připojení infikovaných vyměnitelných paměťových médií, jako jsou například USB disky. Virus se z nich přenáší kopírováním zavirovaných souborů do PC. Pokud je náš počítač připojený k zavirované síti, může se vir přenést i po síti. Co znamená když se řekne trojský kůň? Trójský kůň se v podobě metafory stal pojmenováním pro člověka či věc, sloužící v nějaké situaci jako nástroj lsti pro něčí oklamání, k rozvrácení příslušného prostředí apod., případně z opačného pohledu pro obratně vymyšlenou lest, která se stala východiskem z obtížné situace.

Co je to v informatice trójský kůň?

Trojským koněm (Trojan) je označován škodlivý kód, který je ukryt v počítačovém programu a který se může na první pohled tvářit užitečně. Jde třeba o drobnou hru, spořič obrazovky, anebo právě program na odstranění malwaru. Co je to Ransomware? Ransomware je malware, který vám zašifruje soubory nebo vám znemožní používat počítač, dokud nezaplatíte výkupné. Pokud je počítač připojený k síti, ransomware se taky může rozšířit do dalších počítačů a úložišť v síti.

Jak poznat zavirovaný telefon?

Pokud máte pocit, že celý telefon funguje výrazně pomaleji, rychleji se zahřívá, zamrzá nebo se samovolně restartuje, může to znamenat právě virus v mobilu. Velmi často mohou selhávat aplikace, obzvláště ty určené k surfování. Aplikace se mohou samy vypínat, být extrémně pomalé nebo zobrazovat reklamy.

By Debi Aditya

Jak se zbavit trojského koně v počítači? :: Jak spravne Odvirovat notebook?
Užitečné odkazy