Domovská stránka > J > Jak Řešíme Bezpečnost Na Internetu?

Jak řešíme bezpečnost na Internetu?



10 rad pro bezpečné chování na internetu

  1. Volte hesla bezpečná, nikoliv jednoduše zapamatovatelná
  2. Zajímejte se o to, komu svěříte své osobní údaje.
  3. Plaťte obezřetně, jinak za svou chybu zaplatíte ještě vyšší částkou.
  4. Nestahujte neověřený obsah.

Přečtěte si více

Tak co nám poskytuje internet?

Internet se nerovná službě www. Stránky www jsou hlavně zdrojem informací. V jejich prostředí se dá ale také obchodovat, řídit bankovní účty, hrát on-line, stahovat programy, hry, chatovat, komunikovat prostřednictvím elektronické pošty aj. protokolu připojení ( HyperText Transfer Protocol). Kde vznikl první Internet? srpna 1969 na Stanford a 1. října na UCLA v Los Angeles. Historicky první zpráva ARPANETu byla odeslána už 29.

Kde se vzal Internet?

Tak vznikl ARPANET (Advanced Research Projects Agency Network) vlastně jako experimentální síť DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency), agentury, která byla založena v roce 1958 s cílem zajistit USA náskok v technologiích (zejména těch bojových). Tehdy se jmenovala ARPA. Odtud tedy název ARPANET. Kdy byl Internet v ČR? Dne 13.2.1992 probíhá slavnostní oficiální připojení naší republiky k Internetu. K tomuto aktu nedochází nikde jinde, než na pražském ČVUT. Již v roce 1991 byl podáván návrh na vybudování celorepublikové páteřní sítě.

A další otázka, jak vypadala první webová stránka na světě?

Web běžel jenom na jedné počítačové síti a i zde si musel svoje místo teprve vydobýt. A tak účel první internetové stránky byl jasný: seznámit kolegy s konceptem a možnostmi nového systému. Na adrese http://info.cern.ch/hypertext/WWW/TheProject.html spustili stránku o WWW. Na této adrese už ji nenajdete. Kdo je zakladatelem internetu? Internet/Vynálezci

Když to vezmeme v úvahu, kdo první použil internet?

Předchůdce dnešního internetu vznikl už v roce 1969 pod názvem ARPANet (Advanced Research Project Agency Network) a navrhli ho američtí informatici Vint Cerf a Robert Kahn. Může se také zeptat, kdy byl internet zpřístupněn veřejnosti? 6. srpna 1991 byl první web na světě zpřístupněn veřejnosti přes „celosvětovou“ síť.

Jak dlouho trva zapojeni internetu?

Obvykle trvá zhruba 90 minut. Před začátkem instalace se s technikem domluvíte na umístění venkovní antény, modemu a technik zkontroluje, zda je u vás dostatečný signál pro používání služby Pevný internet. Vše potřebné si technik přiveze s sebou.

By Kasevich Trilli

Jak spolu souvisí frekvence a vlnová délka? :: Jak vznik Internet?
Užitečné odkazy