Domovská stránka > J > Jak Se Píše Gama?

Jak se píše gama?

Gama (majuskulní podoba Γ, minuskulní podoba γ, řecký název γάμμα) je třetí písmeno řecké abecedy. V systému řeckých číslovek má hodnotu 3. Z tohoto písmene vznikla písmena 'C' a 'G' v latince a písmena 'Г' a 'Ґ' v cyrilici.

Přečtěte si více

Jak napsat Fi?

Fí je dvacátým prvním písmenem řecké abecedy. Následuje za Ypsilon a po něm je Chí. Jako kapitálka je zapsán takto – Φ, jako malé písmeno pak takto – φ, nebo takto – ϕ. Při transkripci do latinky má podobu F, respektive f. Jak napsat mikron? Mikrometr je tisíckrát menší než milimetr a tisíckrát větší než nanometr. Pro zápis mikrometru se používá symbol µ (označení v Unicode je U+00B5 ; v HTML µ ) – měl by vypadat jako řecké písmeno mý (μ) (závisí na použitém fontu).

Jak se píše na klávesnici rovná se?

Postupujeme následovně:

  1. Držte zmáčknutý levý Alt (dole, vlevo od tlačítka mezerník).
  2. Na numerické klávesnici vyťukejte číselnou kombinaci 61 pro =, respektive 8800 pro ≠.
  3. Pusťte levý Alt a automaticky dojde k zápisu do textu.
Jak se píše na klávesnici odmocnina? Pokud na své klávesnici nemáte klávesu ^ , můžete místo ní dvakrát zmáčknout * . Druhou odmocninu můžete vypočítat pomocí symbolu √ ( Ctrl + R ). n-tou odmocninu vypočítáte vložením čísla v podobě dolního indexu před symbol odmocniny.

Jak napsat Epsilon?

Jak napsat Epsilon znak na počítači

  1. ASCII. Ε – Alt + 917. ε – Alt + 238 / Alt + 949. ϵ – Alt + 1013.
  2. HTML. Ε – Ε / Ε / Ε ε – ε / ε / ε ϵ – ϵ / ϵ
  3. Unicode. Ε – U+0395. ε – U+03B5. ϵ – U+03F5. Beta znak (Β/β) - písmeno řecké abecedy. Beta znak (Β/β) - písmeno řecké abecedy.
Jak se píše na klávesnici na druhou? Stačí současně stisknout Shift a klávesu v horní části, kterou standardně píšeme písmeno ž, respektive číslici 6.

Jak napsat psi?

Psí (majuskulní podoba Ψ, minuskulní podoba ψ, řecký název ψῖ) je třiadvacáté písmeno řecké abecedy a v řecké číselné soustavě má hodnotu 700. V moderní řečtině i ve starořečtině jeho výslovnost odpovídá kombinaci českých písmen /ps/. Lidé se také ptají, co znamená zkratka mcg? mcg je zkratka pro "mikro g" (mikro - řecké mísmeno). Jelikož může být často problém v převodu řeckých písmen na správné zobrazení v různých formátech počítačových softwarů, uvádí se místo písmena "mikro" v latince zkratka mc. Jinak ale platí, že 1 mcg=0,001 mg.

Kolik je mikrogram miligramů?

MiligramMikrogram
1 mg1000.00 µg
2 mg2000.00 µg
3 mg3000.00 µg
4 mg4000.00 µg

By Abagael

Jak psát email nebo e-mail? :: Co znamená drutěva?
Užitečné odkazy