Domovská stránka > C > Co Je To Transformace Vědomí?

Co je to transformace vědomí?

Transformace vědomí je v podstatě postupná přeměna našich vzorců chování, postojů, přesvědčení a limitů tak, aby byly v souladu s vesmírnými zákony a my sami dosáhli rovnováhy, harmonie a nakonec jednoty.

Přečtěte si více

Můžete se také zeptat, kdo je osvícený člověk?

Osvíceného člověka neopouští Boží přítomnost ve spánku, snu ani v bdělém stavu, protože je to něco co je věčně přítomné. Jeho mysl zůstává upevněna na své vlastní nejhlubší úrovni, jejímž charakteristickým znakem je nádherný mír. Jak dosáhnout osvícení? Není nutné své myšlenky zastavit, abychom došli osvícení; stačí se s nimi přestat ztotožňovat. Ale není to tak jednoduché, protože většina z nás dělá celý život právě to, že se s nimi ztotožňuje. Klíčem k úspěchu je myšlenky pouze pozorovat; tiše se na ně dívat. Získat určitý prostor mezi sebou a plynoucím myšlením.

Co to je Nirvana?

Pojem nirvána (sanskrt) nebo nibbána (pálí) označoval původně vyhasnutí ohně. Gautama Buddha použil toto slovo ve smyslu ustání nesprávných skutečností, když přirovnal pominutí "žádostivosti" (taňhá), příčiny veškeré "strasti" (duhkha), k vyhasnutí plamene. Jak určit transformační poměr? Na poměru mezi počty závitů závisí změna velikosti napětí. Poměr mezi počtem závitů sekundární cívky a počtem závitů na primární cívce se nazývá transformační poměr = N2 : N1 Pokud je transformační poměr větší než 1, pak pomocí transformátoru dojde ke zvýšení napětí.

Jak funguje transformátor?

Transformátor funguje na základě elektromagnetické indukce

K přeměně napětí dochází na základě Faradayova zákonu elektromagnetické indukce. Ten říká, že napětí indukované ve smyčce je přímo úměrné změně magnetického toku. Pro vynález transformátoru byl klíčový objev dánského fyzika Hanse Christiana Ørsteda.
Jaká je účinnost transformátoru? Ztráty v transformátoru. Součet ztrát nakrátko a naprázdno dosahuje u moderních energetických transformátorů velkých výkonů (MVA) pouze 0,5 %, účinnost je tedy 99,5 %. U malinkých transformátorů převládají ztráty nakrátko (ve vinutí) řádově 10 %.

Co je to Diamantová cesta?

Buddhismus Diamantové cesty je náboženskou společností, která reprezentuje tibetský buddhismus mimo země jeho vzniku a tradičního rozšíření. V jakém náboženství je nirvána? Nirvána je pojem z buddhismu. Buddhisté věří v převtělování duší. Cyklus převtělování podle nich končí tehdy, když duše dosáhne nirvány, blaženého stavu. Nirvána je slovo pocházející ze sanskrtu a znamená "osvobození".

Kdo věří v reinkarnaci?

Reinkarnace je centrálním principem indických náboženství, ale byla uznávána i historickými osobnostmi jako byl například Pythagoras, Platon a Sokrates. Je také běžnou vírou keltských druidů, členů theosofické společnosti, kmenů na Sibiři, v západní Africe, severní Americe či Austrálii.

By Iosep

Similar articles

Jak funguje FIFO? :: Jak se duchovně probudit?
Užitečné odkazy