Domovská stránka > J > Jak Funguje Grafika?

Jak funguje grafika?

Procesor videokarty je propojen pomocí sběrnice s videopamětí. Do této paměti grafický procesor zapisuje vytvářený obraz, načítá z ní textury apod. Paměť může mít různou velikost. Na druhu a velikosti paměti pak závisí rychlost a rozlišení obrazu.

Přečtěte si více

Kde pracuje grafik?

Pracovní portály zaměřené přímo na IT – grafiky

Protože se IT a grafika nerozlučně spojují, práci pro grafiky můžete hledat také na webech věnovaných nabídce v oblasti IT, například Itjobs.cz, Uxjobs.cz. Web Grafika.cz má výstižný název, je komplexně věnovaný 2D a 3D grafice a obsahuje také pracovní nabídky a poptávky.
Co dělá reprodukční grafik? Reprodukční grafik je kvalifikovaný pracovník, který samostatně a kompetentně vytváří na základě zadání a požadavků zadavatelů ideové a výtvarné grafické řešení všech tiskových produktů, tištěné reklamy, grafických manuálů, webdesignu, multimediálních prezentací a obalů ve fázích zhotovení grafického návrhu a layoutu.

Jak má vypadat grafické portfolio?

Portfolio by mělo obsahovat jednu či dvě práce, na které jste opravdu pyšní - vaše vlajkové lodě. Je žádoucí, aby se tyto práce týkaly podobných projektů, jaké vás čekají i v novém zaměstnání. Kolik si bere grafik na hodinu? V České republice je průměrná hodinová sazba grafického freelancera obvykle od 300 Kč – 2 000 Kč (pro bližší představu, tvorba logotypu: od skic, návrhů, komunikace s klientem, realizaci zabere minimálně 5 hodin čistého času). Konečná cena závisí na typu projektu, složitosti a počtu korektur.

Jak vytvořit grafiku pro web?

Chcete‑li vytvořit webový proužek, postupujte takto:

  1. Zvolte správnou velikost dokumentu. Pro bannery obvykle vyhovuje formát A4.
  2. Pomocí nástroje Obdélník vytvořte osnovu banneru a určete vhodné rozměry.
  3. Přidejte grafiku, text, přechod apod. Popusťte při tom uzdu své tvořivosti.
Jak funguje Canva? Co je to Canva? Pomocí on-line grafického studia Canva jednoduše vytvoříte grafiku, za kterou by se nemusel stydět ani profesionální grafik. (Minimálně proto, že sám také Canvu používá.) Od obrázků na blog, přes příspěvky a reklamy na Facebook až po tištěné letáky, vše sfouknete rychleji než vypijete svou ranní kávu.

Co umí Canva?

Canva bude skvělým parťákem pro jakoukoliv událost. Můžete popustit uzdu své fantazie a do návrhu se pustit sami. Od nastavení rozměru grafiky, přes výběr barvy, pozadí, až po písmo a fotku (vaši nebo z fotobanky). Ovládání je intuitivní a zvládne ho opravdu každý. Také, co je grafický návrh? Grafický návrh je obvykle obrázek, který vytvořil webový grafik a který ukazuje, jak bude budoucí webová stránka vypadat. Vytváří se obvykle pro všechny důležité typy stránek a pro zpracovává se pro různá zařízení (jak stránku uvidí člověk na desktopu, tabletu či mobilním telefonu).

Co znamená graficky?

Grafika ve smyslu umělecké grafiky je jeden z oborů výtvarného umění. Grafikou nazýváme dvojrozměrné umělecké dílo vytvořené rukou umělce, který použije jednu z grafických technik. Následně toto dílo rozmnoží ručním řemeslným postupem na předem stanovený počet exemplářů.

By Minier Gironda

Jak tezke je naucit se programovat? :: Jak se naučit být grafikem?
Užitečné odkazy