Domovská stránka > J > Jak Mít Japonsky Přízvuk?

Jak mít japonsky přízvuk?

Pro ty, kteří mají motivaci posunout věci dále, může být trénink s důrazem na výšku klíčem k tomu, aby byl váš japonský zvuk co nejblíže nativnímu zvuku. Když budete mluvit s přirozeným přízvukem hřiště, domorodcům bude vaše japonština příjemnější poslouchat, což vám zase pomůže rychleji navázat silnější spojení.

Přečtěte si více

Jak pisou Japonci?

Spolu s katakanou představují dvojici slabičných písem, což znamená, že jeden znak představuje jednu slabiku. Skládá se ze 45 slabičných symbolů a jednoho symbolu písmenného, kterým se vyjadřuje písmeno n. Připojením dvou čárek nebo kroužku nad některé ze znaků ale získáváme ještě další slabiky. Pokud jde o to, jak se řekne japonsky ahoj?

Ahoj!Yaa. *1 やあ。
Dobré ráno!Ohayou gozaimasu. おはようございます。
Dobrý večer!Konbanwa こんばんは。
Jak se máš?Ogenki desuka? お元気ですか?
Děkuju (mnohokrát)!Arigatou! *2 ありがとう!

Podle toho, proč studovat japonštinu?

Proč studovat japonštinu? Jen velmi málo lidí v České republice umí kvalitně japonsky. Vy se jimi můžete stát. V České republice působí přes 200 japonských firem, ve kterých můžete nalézt perspektivní zaměstnání. Podle toho, co je to japanologie? Japanologie (též japanistika nebo japonská studia) je filologický vědecký obor zabývající se studiem jazyka, dějin, literatury, hudby, vědy a kultury japonského národa. Je řazena do orientalistiky, pro kterou se od poloviny 20. století více používá termín Asijská a africká studia.

A další otázka, co je to šintoismus?

Šintó (japonsky: 神道; Šintó, v češtině označováno jako šintoismus) je původní náboženství Japonska založené na animismu a polyteismu. Jedná se o jediné náboženství vzniklé v Japonsku a dodnes se přes vliv buddhismu a konfucianismu jedná o živé náboženství. Co je to Arigato? Arigato Maeve. Děkuji Maeve. Hai. complete loyalty and discretion.

Co je Japonsko?

Japonsko neboli Nippon je malá ostrovní země na Dálném Východě. Nippon v překladu znamená vycházející slunce. Japonsko je ostrovní stát, jehož ostrovy tvoří oblouk dlouhý asi 2500 km. Celkem je Japonsko tvořeno asi 4000 ostrovy, ale rozlohou jsou významné pouze čtyři: Honšú, Hokkaidó, Kjúšú a Šikoku. Jak moc těžká je čeština? Podle naší lektorky je totiž jedním z nejobtížnějších jazyků světa. „Myslím, že je těžká i pro rodilé Čechy,“ poznamenává. Z praxe však ví, že je v silách cizinců ji zvládnout. „Absolventi češtiny se uplatňují jako překladatelé české literatury do svého rodného jazyka či naopak, a šíří tak naši kulturu ve světě.

Jak moc tezka je čeština?

Někdy říkáme, že čeština je nejtěžší jazyk na světě. Lingvisté říkají, že každý jazyk je těžký stejně, protože malé děti se je naučí zhruba rychle. Čeština není určitě o mnoho těžší, než jiné slovanské jazyky. A na příklad finština má dvakrát tolik pádů.

By Caz

Proč má notová osnova 5 linek? :: Jak je těžké naučit se japonsky?
Užitečné odkazy