Domovská stránka > J > Jak Dlouho Trvá Naučit Se Japonsky?

Jak dlouho trvá naučit se japonsky?

A.cz: Jak těžké je naučit se japonské znaky? To je velmi individuální, jelikož všichni používáme paměť jinak. První dvě abecedy, hiragana a katakana, jsou ale opravdu jednoduché, naučit se je můžete třeba již za měsíc, protože mají dohromady něco málo pod sto znaků a nikdy nejsou složité.

Přečtěte si více

Jak těžké je naučit se japonsky?

Japonština se často objevuje v čele žebříčků obtížnosti. To by ale rozhodně zájemce o studium nemělo odradit. Japonština především ze začátku mnohé uchvátí svou logickou stavbou a systematičností. Přispívá k tomu hlavně absence několika gramatických kategorií běžných v evropských jazycích. Co je to Arigato? Arigato Maeve. Děkuji Maeve. Hai. complete loyalty and discretion.

Jak se řekne japonsky dobrý den?

おはようございます。ohajó gozaimasDobré ráno.
おはよう。ohajóDobré ráno. (neformálně)
こんにちは。konničiwaDobré odpoledne./Dobrý den.
こんばんは。konbanwaDobrý večer.
おやすみなさい。ojasuminasaiDobrou noc.
Co je Koničiva? Konnichiwa is Japanese. Koničiva je japonsky. I have surgery in 42 minutes.

Může se také zeptat, kdy se používá hiragana?

Hiragana 平仮名, která se vyznačuje oblými a uhlazenými křivkami, se používá primárně pro zápis gramatických elementů věty, jakými jsou částice, spojky, pomocná slovesa nebo koncovky při časování a skloňování. Dále pak pro zápis japonských slov, která se běžně nezapisují pomocí kandži, např. Jaký je rozdíl mezi Hiraganou a Katakanou? Hlavní rozdíl mezi Hiraganou a Katakanou lze charakterizovat jako tvar postav a jejich použití. Hiragana charaktery, které jsou psány v zakřivení, plynoucí styl, se používají k psaní nativních slov, zatímco Katakana znaky, které jsou více hranatého tvaru, se používají k psaní slov s cizím původem.

Kdy se používá katakana?

Její použití je zaměřeno především na zápis převzatých slov z jiných jazyků, citoslovcí, přepis cizích jmen (s výjimkou čínských a korejských), ale také na zápis některých odborných termínů, názvů zvířat, rostlin apod. Co je Japonsko? Japonsko neboli Nippon je malá ostrovní země na Dálném Východě. Nippon v překladu znamená vycházející slunce. Japonsko je ostrovní stát, jehož ostrovy tvoří oblouk dlouhý asi 2500 km. Celkem je Japonsko tvořeno asi 4000 ostrovy, ale rozlohou jsou významné pouze čtyři: Honšú, Hokkaidó, Kjúšú a Šikoku.

Co je to Sakura?

Sakura ozdobná, též třešeň pilovitá nebo slivoň sakura (Prunus serrulata, japonsky: 桜 nebo 櫻; pomocí katakany: サクラ; hiragany: さくら) je druh ovocného stromu z rodu slivoň. Plody třešní (v Japonsku nazývané sakuranbo) jsou z jiného druhu stromu.

By Cynthea

Co znamená přídavná jména? :: Jak je abeceda?
Užitečné odkazy