Domovská stránka > J > Jak Natočit Dokumentární Film?

Jak natočit dokumentární film?

Snažte se jednoduše točit věci, které jsou zajímavé a vyhýbejte se obyčejným tématům. Neznamená to, že dokument musí být extrémně poučný a grandiózní – můžete natočit i malý intimnější dokument, který dokáže divákům předat informace stejně tak dobře a poutavě. Dokumenty jsou sice naučné, ale měly by diváka zaujmout.

Přečtěte si více

Co potřebuje Youtuber?

Vedle digitálních fotoaparátů a videokamer je však stejně důležité i vhodné příslušenství pro video. Sem patří zejména externí mikrofony (pro kvalitnější zvuk), videosvětla (pro ještě lepší obraz), stabilizátory, fotografické filtry a další. Když to vezmeme v úvahu, co je to vloger? Video blog, zkráceně nazývaný vlog, je blog, při kterém se dotyčná osoba nevyjadřuje písemně, avšak ústně, a zároveň při tom může točit sebe nebo své okolí. Natáčení vlogů je populární na platformě YouTube. Člověk, který při svém vyjadřování používá formu video blogu, je video bloger či vloger.

Podle toho, co dělá youtuber?

Youtuber je osoba, která na internetovém serveru YouTube aktivně nahrává videa. Pro významné youtubery s mnoha fanoušky je tato platforma díky příjmům z reklamy i živností. Trend youtuberů se rozšiřuje na úkor tradičních médií jako například televize. Jakou kameru na dovolenou? Jakou videokameru vybrat dle srovnání

  • Hodnocení 95,4 % Nejlepší produkt nad 10 000 Kč Sony FDR-AX53.
  • Hodnocení 90,5 % Top cena-výkon nad 10 000 Kč Panasonic HC-VX1.
  • Hodnocení 82,4 % Nejlepší produkt do 10 000 Kč Panasonic HC-V380.
  • Hodnocení 77,4 % Top cena-výkon do 10 000 Kč Sony HDR-CX405.

Jaký fotoaparát na natáčení videa?

Fotoaparáty pro natáčení videa

  • SONY ZV-1 vlogovací fotoaparát.
  • SONY ZV-1 + SONY grip se stativem GP-VPT2.
  • PANASONIC Lumix DC-G100.
  • PANASONIC Lumix DC-G100 + 12-32 mm + DMW-SHGR1 stativ.
  • Canon PowerShot G1 X Mark III.
  • Canon PoweShot G5 X Mark II.
Můžete se také zeptat, jak natáčet ve tmě? detailních záběrů oproti zoom objektivům. Specialistou na bokeh efekt (ostré popředí, rozmazané pozadí) a záběry ve tmě je zase Canon EF 50 mm, který si nejlépe rozumí se stativy, ale i s ručními záběry s ním uděláte parádu.

Jak natáčet v mobilu?

Pokud však chcete vytvořit švenk, bez stativu se pravděpodobně neobejdete. Jestliže naopak rádi natáčíte videa za pohybu, ale chcete, aby byla pěkně stabilizovaná, zvažte pořízení gimbalu. Mnoho telefonů v dnešní době sice disponuje elektronickou či dokonce optickou stabilizací, nelze však očekávat zázraky. Jak natočit domácí video? VIDEO: Jak natočit domácí video

  1. Myslete na diváka.
  2. Udržte kameru v klidu.
  3. Zoomujte s rozumem.
  4. Nejdříve komponujte, poté nahrávejte.
  5. Nekonečné švenky kolem dokola.
  6. Pozor na vodováhu a horizonty.
  7. Nechte pohybovat objekty, nikoli obraz.
  8. Střídejte celky, polocelky, detaily.

Co je to dokumentární film?

Dokumentární film je druh filmu, jehož hlavním cílem je zprostředkování a dokumentace skutečnosti. Snímáním reality se vymezuje oproti filmu hranému i animovanému.

By Tirzah

Jak se naučit box doma? :: Jak natáčet VLOG?
Užitečné odkazy