Domovská stránka > J > Jak Se Píše Na Počítači D?

Jak se píše na počítači D?

Počítač totiž nyní ví, že chcete napsat nějaké písmeno s háčkem, avšak ještě neví jaké. To mu „řekneme“ v dalším kroku. Pokud chcete napsat malé ď, stačí již jen zmáčknout d a je hotovo. Pakliže chcete napsat velké Ď, musíte během zmáčknutí klávesy d opět držet již zmiňovaný Shift, či mít aktivní Caps lock.

Přečtěte si více

Jak se píše ß?

AltGr + S ). Na české klávesnici lze někdy ß napsat jako AltGr + § . Jak napsat podtržítko Macbook? Postupovat budeme následovně:

  1. Stiskněte levý Alt a držte ho stisknutý.
  2. Na numerické klávesnici (zcela napravo na klávesnici) vyťukejte číslo 95.
  3. Pusťte levý Alt a _ se vepíše do textu.

Jak na MacBooku psát cisla?

Stiskněte klávesu Num Lock. Máte-li na klávesnici samostatný blok numerických kláves, je klávesa Num Lock umístěna v něm. Má-li klávesnice samostatný numerický blok, ale bez klávesy Num Lock, zkuste stisknout kombinaci Shift-Delete. Když to vezmeme v úvahu, jak napsat a se stříškou? Druhou možností, jak napsat é s háčkem je stisknutí klávesy s čárkou, kterou najdete vedle klávesy Backspace a je zde nakresleno i plus, rovná se a háček. Tuto klávesu stiskněte a pusťte, čímž zajistíte, že další písmeno se napíše s čárkou.

Jak se píše děleno na klávesnici?



dělení

DěleníLevý AltPravý Alt
÷Ctrl + Alt + úAltGr + ú
Pokud jde o to, jak napsat obrácený otazník? Nachází se totiž hned vedle klávesy M nad čárkou. Pro jeho zapsání stačí podržet klávesu Shift a poté zmáčknout čárku.

Co znamená otazník?

Otazník (?) je interpunkční znaménko, které se používá pro ukončení věty tázací. V česky psaném textu se dle normy ČSN připojuje k předcházejícímu slovu bez mezery; ve francouzštině se od něj odděluje mezerou (resp. správně typograficky slabou spacií). Jak se píše na klávesnici stříška? Stříška jako diakritické znaménko

Stříšku můžete napsat pomocí pravého i levého altu (a ctrl) a tlačíka š/3. Jelikož se v obou případech jedná o diakritické znaménko, tak po jeho napsání buď musíte zmáčkout mezerník pro potvrzení anebo písmeno, nad které chcete stříšku umístit.

Jak napsat horní zobáček?

Stačí s přepnutou anglickou klávesnicí držet levý Alt a na numerickém bloku vyťukat číslo 0179.

By Ludwog Yoh

Jak vznikl Spongebob? :: Jak napsat vlnku nad n?
Užitečné odkazy