Domovská stránka > J > Jak Uhasit Troubu?

Jak uhasit troubu?

Troubu vypneme. Odstrčíme vše, co by mohlo chytit. Pak do trouby hodíme velký hadr namočený ve vodě. Tím se pokusíme požár přidusit.

Přečtěte si více

Může se také zeptat, co delat s horkym olejem?

Použitý olej nechejte vychladnout a přecezením přes gázu ho pročistěte. Následně je nejlepší nalít ho do vyčleněné nádoby, kterou po naplnění můžete odnést do sběrných míst k tomu určených. Jak byste hasili pánvičku s rozpáleným olejem? Správně bychom měli hořící olej uhasit pomocí práškového přístroje nebo s pomocí mokré utěrky. „Můžeme použít i mokré tričko, přikrytím celého povrchu pánve zamezíme přístupu vzduchu, a vzniklý požár tak uhasíme,“ popisuje Jan Mandl.

Proč nehasit hořící olej vodou?

Tento extrémně vysoký teplotní potenciál se mnohem hůř zchladí a nebezpečí opětného vzplanutí je u nich mnohem vyšší. Každá normální vodní kapka, která se ponoří do tohoto vřícího tuku, zvětší rázem svůj objem 1700 krát, tzn. exploduje a rozhodí hořící tuk z vany do celého prostoru. Kdy zacne horet olej? V hořící pánvi se voda bleskově odpaří a promění se takřka v plamenomet. Pára s olejem vytvoří hořící emulzi, která ničí vše, co jí přijde do cesty, včetně kuchaře. Jakmile oheň vzplane, je třeba hlavně zabránit tomu, aby k ohni mohl kyslík.

Čím hasit sodík?

V případě požáru nelze alkalické kovy hasit vodou, práškovým ani sněhovým hasicím přístrojem; je možno použít pěnový hasicí přístroj. Co se hasí sněhovým hasicím přístrojem? Nejvýznamnějším hasební plynem je oxid uhličitý. Sněhové hasicí přístroje jsou určeny pro hašení požárů třídy B (kapalných látek) a třídy C (plynných látek). Hasicí přístroj je tvořen vysokotlakovými lahvemi se stlačeným oxidem uhličitým (CO2) částečně v kapalném a částečně v plynném stavu.

Čím se hasí sláma?

Třída A – požáry pevných látek (např. dřevo, uhlí, textil, papír, sláma, seno, plasty), jejich hoření je zpravidla doprovázeno žhnutím. Pro tuto třídu požáru jsou vhodné hasicí přístroje vodní a pěnové. Co se hasí práškovým hasicím přístrojem? Práškový hasicí přístroj

Práškový hasicí přístroj je vhodný pro požáry třídy A, B a C. Může být použit proti požárům, kde jsou pevné látky, kapaliny a plyny. hořlavé plyny, benzín, nafta, oleje, pevné materiály, elektrická zařízení pod proudem, počítače, televizory a další elektronika pod proudem do 110 kV.

Čím hasit uhelný prach?

pomocí inertního plynu (N2, CO2).

By Uird Starry

Jak funguje Nintendo? :: Jak se hasí hořící hořlavá kapalina?
Užitečné odkazy