Domovská stránka > J > Jak Poznat Vybitou Baterii?

Jak poznat vybitou baterii?

Nabitá autobaterie by měla mít napětí 12,6 V.

Při poklesu napětí pod 12,5V je již nutné autobaterii dobít. Při poklesu napětí na 10,5V je patrně baterie již zničená, ale můžete jí zkusit dobít.

Přečtěte si více

Také, jak se projevuje slabá autobaterie?

Stáří a Pomalejší Startování

Zeptejte se jakéhokoliv odborníka a určitě vám řekne, že nejběžnější známky selhávající autobaterie zahrnují pomalé startování, stáří jako takové a malá rezerva při startovaní. Může se jednat o kombinaci faktorů, ale pravidlem to není. V prvním řade musíte zkontrolovat štítek.
Jak nastartovat auto s vybitou baterii? Nejprve připojíme svorku na kladný pól vybitého akumulátoru, teprve poté na kladný pól pomocného akumulátoru. Dále pak černý kabel propojíme s minusovým pólem pomocné baterie a naposledy připojíme svorku k takové části startovaného vozidla, která je pevně spojena s blokem jeho motoru, respektive přímo k bloku motoru.

Pokud jde o to, jak otestovat baterie?

Díky programu OhmTest, který vyhodnocuje vnitřní odpor akumulátoru, to zjistíte již během několika vteřin. Rychlý pětivteřinový test vám u většiny typů akumulátorů odpoví na otázku, zda je stav baterie „dobrý“ nebo „špatný“. Poté můžete dle libosti provést i podrobnější analýzu. Jak zjistit stav baterie auto? Připojte voltmetr na svorky akumulátoru a změřte napětí.

  1. 12,58V – 12,66V. Pokud voltmetr ukazuje hodnotu mezi 12,58 a 12,66 volty, je autobaterie plně nabitá a v pořádku.
  2. 12,70V – 12,80V. Pokud se jedná o bezúdržbovou autobaterii, je to její normální „nabité“ napětí.
  3. 11,5V – 12,5V.
  4. 10,5V – 11,5V.
  5. 0V - 10,5V.
  6. 13V – více.

Jak zjistit životnost autobaterie?

Kontrola stavu napětí

Nejlepším a nejrychlejším způsobem, jak zjistit stav autobaterie, je změřit její napětí.
Co dělat když je vybitá baterie v autě? Připojte červený kabel na kladný (+) pól vybité baterie a poté na kladný pól „dárcovské” baterie. Auto s nabitou baterií má vypnutý motor a obě auta se vzájemně nesmí dotýkat. Kabely veďte tak, aby nemohly být zachyceny rotujícími částmi motoru.

Jak dlouho se nabíjí autobaterie 45ah?

Pohybuje se od 4 do 10 hodin. U klasických nabíječek je nutné po úplném nabití kabely odpojit, aby nedošlo k přebití autobaterie. Je tedy vhodné bedlivě sledovat měřák. Automatické nabíječky zjistí stav napětí a samy se postarají o co nejlepší nabití autobaterie. Jak se projevuje špatný alternátor? Klasické příznaky závady alternátoru jsou - světla stále matnější a stagnující elektrické příslušenství za jízdy po setmění. Tato situace nastane, protože alternátor už nevyrábí dostatek energie a vozidlo odebírá energii z baterie a postupně ji vybíjí.

Tak jak nastartovat auto bez autobaterie?

Znáte to, občas člověk zapomene rozsvícená světla, nebo zapnuté rádio, ráno přijde k autu a nic – v autobaterii není ani ampér. Existuje několik možností – u moderních aut je jedinou správnou použít startovací kabely. Starší auto můžete roztáhnout, nebo roztlačit.

By Zuleika Kettle

Jak nastartovat bez baterie? :: Jak casto Nabijet notebook?
Užitečné odkazy