Domovská stránka > J > Jak Poznat Vadnou Baterii V Notebooku?

Jak poznat vadnou baterii v notebooku?

Jak zjistit, v jakém stavu je vaše baterie?

  1. Spusťte příkazový řádek pomocí zkratky [Win] + [R]
  2. Do příkazového řádku napište zkratku powercfg /batteryreport a klikněte na Ok.
  3. Vytvořený dokument následně najdete ve vaší uživatelské složce. Měl by být nazvaný Battery-report.

Přečtěte si více

Jak dlouho vydrzi baterie notebooku?

Baterie3článková6článková
Mininotebooky2-3 hodiny4-6 hodin
13"2-2,5 hodiny3-5 hodin
15,6"2-4 hodiny
17"cca 2 hodiny
Jak pecovat o baterii notebooku? Ideální je nabíjet baterii při poklesu pod 80 % kapacity a méně. Při používání baterie je dobré dbát na co nejnižší odběr energie, abyste na baterii vydrželi pracovat co nejdéle. Nejvíce energie odebírá zatížený procesor, jas displeje a nemalou část energie sežere i aktivní Wi-fi, 3G nebo LTE modem či Bluetooth.

Pokud jde o to, kdy vyměnit baterii v notebooku?

Počet cyklů, po kterých bude baterie fit, závisí na konkrétní baterii uvnitř notebooku. Většina baterií by měla dobře fungovat po dobu 300 až 500 cyklů než klesne pod 80 % své výrobní kapacity. Jak zjistit výdrž baterie? Otevřete Nastavení -> Baterie -> Kondice baterie.

Uvidíte dvě podstatné hodnoty, které potřebujete zjistit. Maximální kapacita baterie říká, kolik energie je baterie schopna pojmout oproti stavu, kdy je nová a to na základě reálného opotřebení.

Také, jak zkontrolovat stav baterie?

Nejrychlejší a nejjednodušší možný způsob je zkontrolovat odhadovaný stav baterie v Nastavení. Zadejte Nastavení> Baterie a zkontrolujte její stav. Výkon je normální: Vaše baterie v současné době podporuje maximální možný výkon zařízení. Jak dlouho vydrží tužkové baterie? Zhruba na 2 roky Vám tedy baterie vydrží, aniž by z ní elektrolyt vytekl. Po zhruba 2 letech může nicméně nastat situace, kdy se elektrolyt dostane na povrch článku. Z těchto důvodů se doporučuje tyto baterie co nejdříve začít aktivně používat a neskladovat je po zbytečně dlouhou dobu, i když je zrovna nevyužíváme.

Podle toho, jak dlouho se nabíjí notebook?

Obecně většina notebooků a chytrých telefonů obsahuje lithium-iontové baterie, které vydrží v průměru okolo 500 úplných cyklů (nabití z 0 do 100%). Pokud tedy necháváte zařízení každý den zcela umírat a poté nabíjíte každou noc do 100% baterie, váš počítač vydrží pouze 500 dní, což znamená méně než 2 roky. Jak dlouho vydrží nabíjecí baterie? Kvalitní nabíjecí baterie se svou kapacitou mohou blížit jednorázovým. Vydrží však stovky dobíjecích cyklů, mohou tak šetřit životní prostředí i peníze. Nabíjecí baterie jsou akumulátory, které po vybití jednoduše dobijeme v nabíječce připojené do zásuvky a můžeme je tak používat opakovaně.

Jak vypnout baterii v notebooku?

Vhodné nastavení režimu napájení

Výdrž baterie notebooku lze ve Windows 10 prodloužit i tak, že zvolíte správný režim napájení. Jednoduše určíte notebooku, jak se bude chovat při napájení nejenom z elektrické sítě, ale hlavně z akumulátoru. V Nastavení stačí zvolit Systém a záložku Napájení a režim spánku.

By Torr Patchin

Jak casto Nabijet notebook? :: Jak poznat že se nabíjí iPhone?
Užitečné odkazy