Domovská stránka > J > Jak Aktivovat Zabezpečené Spouštění?

Jak aktivovat zabezpečené spouštění?

Pomocí klávesy se šipkou vpravo vyberte nabídku Konfigurace systému, pomocí klávesy se šipkou dolů vyberte položku Možnosti spouštění a stiskněte klávesu Enter. Pomocí klávesy se šipkou dolů vyberte možnost Zabezpečené spouštění, stiskněte klávesu Enter a pomocí klávesy se šipkou dolů změňte nastavení na Povoleno.

Přečtěte si více

Jak zapnout zabezpečené spouštění Windows 10?

Stav zabezpečeného spuštění počítače zkontrolujete tak, že:

  1. Přejděte na Start.
  2. Na vyhledávacím panelu zadejte msinfo32 a stiskněte enter.
  3. Informace o systému se otevře. Vyberte Souhrn systému.
  4. Na pravé straně obrazovky se podívejte na Režim systému BIOS a Stav zabezpečeného spuštění.
Co je to Secure Boot? Secure Boot je vlastnost standardu Unified Extensible Firmware Interface (UEFI), které počítačích pomalu nahrazuje BIOS. Uživatel vcelku nic nepozná, některé počítače mají hezčí bootování, možná bootují i rychleji a dokonce se jejich základní vlastnosti dají naklikat myší.

Jak vypnout zabezpečené spouštění?

Zakažte zabezpečené spuštění ve Windows 10

Krok 2: Když přejdete na obrazovku nástroje UEFI, přejděte na stránku Boot v horní nabídce. Podle informací na obrazovce přejděte pomocí šipek na ikonu Zabezpečené spuštění volba. Krok 3: Použijte + nebo - změnit jeho hodnotu na Zakázat .
Co je zabezpečené spouštění? Secure Boot je důležitá funkce zabezpečení navržená tak, aby se po spuštění počítače (botách) načítal škodlivý software. Většina moderních počítačů je schopná zabezpečeného spouštění, ale v některých případech může být nastavení, která způsobují, že počítač není schopen zabezpečeného spuštění.

Jak vypnout Secure Boot?

Pomocí klávesy se šipkou doprava vyberte možnost Boot. Pomocí klávesy se šipkou zvýrazněte možnost Disabled a stiskněte klávesu Enter. Stisknutím klávesy F10 a výběrem možnosti Yes uložte změny a ukončete systém BIOS. Pokud jde o to, jak se dostat do biosu? Klávesová zkratka pro vstup do BIOSu může být například DEL, ESC, F11, F2 nebo F10. Klávesové zkratky se liší podle značky a typu počítače. Přesnou klávesu pro vstup do BIOSu ve vašem počítači, najdete v manuálu k vaší základní desce.

Jak zapnout BIOS Windows 11?

Když je počítač zapnutý, musíte stisknout určitou klávesu. Zde je však problém v tom, že klíč pro přístup k systému BIOS se liší podle výrobce. Například by to mohlo být F2 Na některých počítačích je klíčem k přístupu do systému BIOS, zatímco mnoho počítačů vám přístup umožňuje BIOS Stisknutím klávesy F7 . و F8 . Můžete se také zeptat, kde najdu secure boot? K nalezení většinou v Security záložce, případně Boot či Authentication. Povolení Secure Boot by mělo být dostupné v témže místě, prostě změnou na Enabled.

Co to je BIOS?

BIOS je základním programem počítače, který řídí komunikaci s hardwarem na nejnižší úrovni (Basic Input Output System). Hned po startu oživí všechna zařízení a nastavuje způsob jejich práce. Mezi hlavní a nejznámější výrobce BIOSů patří firmy American Megatrends (AMI BIOS) a Award (Award BIOS).

By Hitchcock Farkas

Co se dá nastavit v BIOSu? :: Jak aktivovat účet?
Užitečné odkazy