Domovská stránka > J > Jak Posílat Dokumenty Poštou?

Jak posílat dokumenty poštou?

Dopisy, faktury a jakékoli jiné dokumenty stačí pár kliky uložit ve formátu PDF a služba Dopis Online zajistí vytištění, vložení do obálky a odeslání adresátovi. Můžete tak odesílat nejen obyčejné psaní, ale i doporučené zásilky do ČR i do vybraných evropských států.

Přečtěte si více

Lidé se také ptají, jak poslat dopis obycejne?

K jeho poslání není třeba vyplňovat žádný podací lístek, zkrátka na obálku napíšete odesílatele a adresáta a pro dopis do 50 g nalepíte známku A za 19 Kč. Pro težší dopisy stačí nalepit známky v odpovídající hodnotě nebo vše vyřešit u okýnka. Jak odeslat Ceninu? Vzhledem k bezpečnostním garancím je možné Cenné psaní poslat pouze ve speciálním obalu České pošty. Odesílateli bude předáno písemné potvrzení prokazující dodání zásilky příjemci. Při dodání pošta od příjemce vybere odesílatelem stanovenou peněžní částku (dobírková částka).

Jak poslat listovní zásilku?

Do daných kolonek vyplňte stejné údaje, které jsou vypsané na balíku, tedy adresu odesílatele a adresáta. Pište hůlkovým písmem a čitelně. Zbylé kolonky vyplní pošťačka. Je možné také vyplnit poštovní dobírkovou poukázku typu A a můžete poslat balík na dobírku. Lidé se také ptají, jak poslat doklady? Odesílatel vyplní podle předtisku Podací lístek, Podací arch v elektronické či papírové podobě nebo Datový soubor. Podání zásilky potvrdí pošta odesílateli v podací stvrzence. Ta má podobu Podacího lístku nebo Podacího archu. Odesílatel je povinen uvést na podací stvrzenku cenu, kterou oceňuje vložených obsah.

Může se také zeptat, jak poslat na zasilkovnu?

Jak to funguje

V aplikaci Zásilkovna jednoduše klikněte na Odeslat zásilku. Vyplňte kontaktní údaje příjemce. Vyberte cílové výdejní místo, případně uveďte adresu. Zadejte doplňkové služby - a to je vše.
Také, kolik stojí dopis Česká pošta?

Druh zásilky50 g100 g
Obyčejné psaní*26,00 Kč30,00 Kč
Doporučené psaní ekonomické52,00 Kč60,00 Kč
Doporučené psaní*59,00 Kč67,00 Kč
Cenné psaní57,00 Kč61,00 Kč
2 další řádky

Jak psát Česká pošta?

České poštypoštovní

ParametrPopis
Stvrzení podáníNe
Dodání proti potvrzení převzetíNe
OdpovědnostZa ztrátu, poškození nebo úbytek obsahu pošta neodpovídá
Minimální hmotnost2,5 g
3 další řádky Lidé se také ptají, kolik stojí obalka na dopis? Pokud potřebujete pro váš dopis obálku, můžete si ji koupit přímo na přepážce České pošty. Její cena se liší podle typu obálky: za základní obyčejnou obálku zaplatíte 2 koruny‍ za speciální a odolnější Tyvek obálku vyrobenou z polyethylenových vláken zaplatíte 8-15 korun (podle velikosti)

Jak poslat smlouvu postou?

Odesílatel vyplní podle předtisku Podací lístek, Podací arch v elektronické či papírové podobě nebo Datový soubor. Podání zásilky potvrdí pošta odesílateli v podací stvrzence. Ta má podobu Podacího lístku nebo Podacího archu.

By Babbie

Jak sdilet velke soubory? :: Jak poslat SMS více lidem?
Užitečné odkazy