Domovská stránka > J > Jak Najít Duplicity V Excelu?

Jak najít duplicity v Excelu?

Nalezení a nahrazení duplikátů

  1. Vyberte buňky, ve kterých chcete zkontrolovat výskyt duplikátů.
  2. Klikněte na Domů > Podmíněné formátování > Pravidla zvýraznění buněk > Duplicitní hodnoty.
  3. V poli vedle hodnoty na vyberte formátování, které chcete u duplicitních hodnot použít, a klikněte na OK.

Přečtěte si více

Jak najít shodné buňky v Excelu?

K ověření, že se v dané oblasti nachází duplicitní hodnota použijeme funkci COUNTIF. Vzorec bude vypadat takto: "=COUNTIF(A:A;A2)>1". Vzorec provádí toto: prohledává zadanou oblast "A:A" (celý sloupec A) a pokud najde hodnotu stejnou jako je v buňce "A2", tak vrátí číslo 1. To znamená, že našel duplicitní hodnotu. Podle toho, jak na kontingenční tabulky v excelu? Vytvoření kontingenční tabulky v Excel pro Windows

  1. Vyberte buňky, ze kterých chcete vytvořit kontingenční tabulku.
  2. Vyberte Vložení > Kontingenční tabulka.
  3. Vytvoří se kontingenční tabulka založená na existující tabulce nebo oblasti.
  4. Zvolte, kam chcete sestavu kontingenční tabulky umístit.
  5. Klikněte na OK.

Lidé se také ptají, jak vnořit funkcí když?

Pokud jste klikli na KDYŽ, zobrazí se v dialogovém okně Argumenty funkce argumenty funkce KDYŽ. Pokud chcete vnořit jinou funkci, můžete ji zadat do pole argumentu. Můžete třeba zadat SUMA(G2:G5)do Value_if_true funkce KDYŽ. Zadejte všechny další argumenty, které jsou potřeba k dokončení vzorce. Jak použít funkcí Svyhledat? Syntaxe SVYHLEDAT. Funkce SVYHLEDAT (anglicky název: VLOOKUP) vyhledá v prvním sloupci tabulky požadovanou/hledanou hodnotu a vrátí hodnotu, která je ve stejném řádku (jako nalezená hodnota), ale nachází se v jiném (námi určeném) sloupci zdrojové tabulky.

Jaké jsou funkce v Excelu?

V Microsoft Excel je k dispozici několik stovek různých funkcí. Funkce se dělí do několika různých kategorií - matematické a trigonometrické, finanční, statistické, vyhledávací, textové, datum a čas, logické, databázové, informační a inženýrské. Jak vypočítat rozdíl v? Rozdíl můžete vypočítat tak, že odečtete nové příjmy od těch původních a pak výsledek vydělíte původními příjmy.

Jak se dělí v Excelu?

Dělení čísel v buňce

K tomuto úkolu použijte aritmetický operátor / (lomítko). Pokud třeba do buňky napíšete =10/5, zobrazí se v buňce 2. Důležité informace: Před tím, než do buňky napíšete čísla a operátor /, nezapomeňte do buňky zadat rovnítek(= ). v opačném případě Excel interpretuje, co napíšete jako datum.
Pokud jde o to, jak se počítá rozdíl? Rozdíl je číslo, které dostaneme, když od sebe odečteme libovolný počet různých čísel. Používáme tedy znaménko – (mínus) a celou tuto operaci nazýváme odčítání. Zkráceně lze říct, že výsledkem operace odčítání je rozdíl.

Také, jak spárovat dvě tabulky v excelu?

Pro propojování tabulek v Excelu se nejčastěji používá funkce SVYHLEDAT (v anglické verzi Excelu VLOOKUP). Pomocí funkce SVYHLEDAT můžeme do tabulky doplnit hodnoty, které jsou uvedené v jiné tabulce. Funkce SVYHLEDAT patří do kategorie Vyhledávací funkce a funkce pro odkazy.

By Benil

Jak porovnat obsah souborů? :: Jak porovnat 2 Excely?
Užitečné odkazy