Domovská stránka > J > Jak Zkopirovat Adresu Url?

Jak Zkopirovat adresu URL?

Zkopírujte adresu URL podle svého prohlížeče:

  1. Chrome: Klepněte na adresní řádek. Pod adresním řádkem vedle adresy stránky klepněte na Kopírovat .
  2. Firefox: Podržte adresní řádek a poté klepněte na Kopírovat.

Přečtěte si více

Může se také zeptat, jak ověřit url adresu?

V počítači přejděte na web google.com. Vyhledejte stránku. Ve výsledcích vyhledávání klikněte na název stránky. Kliknutím na adresní řádek v horní části prohlížeče vyberte celou adresu URL. Jak vytvořit URL adresu? Označíte-li slovo a kliknete na ikonu "spojeného řetězu" - Vložit / upravit odkaz, zobrazí se okno pro editaci odkazu. Nyní zkuste vytvořit odkaz na existující webovou stránku, zadáním URL odkazu (kdybyste chtěli například odkázat na náš blog, zadali byste do pole URL odkaz ve tvaru https://blog.inpage.cz/).

Co je to URL odkaz?

URL (Uniform Resource Locator) je soubor znaků, který slouží k identifikaci přesného umístění informací na internetu. URL definuje doménovou adresu serveru, umístění zdroje na server a protokol. Co to je za odkaz? Odkaz je stručnou informací o internetové stránce. Obsahuje název, popisek a adresu URL (např.: http://www.seznam.cz), na kterou můžete kliknout a zobrazit si tak danou stránku ve svém internetovém prohlížeči. Součástí odkazu je také velký náhled internetové stránky.

Může se také zeptat, jak se kopíruje odkaz?

Výchozí chování je odkaz, který chcete vložit jako hypertextový odkaz: V Microsoft Edge zkopírujte adresu URL, kterou chcete použít, na panelu Adresa, a to tak, že na ni kliknete pravým tlačítkem myši a vyberete Kopírovat z místní nabídky nebo vyberete adresu a stisknete klávesy CTRL + C. A další otázka, jak má vypadat url adresa? Adresa URL webové stránky, např. http://support.google.com/google-ads, se skládá z názvu domény (v tomto případě google), kategorie domény (.com) a v některých případech také z dalších prvků, jako je subdoména (support) nebo cesta (/google-ads).

Jak vložit URL?

Vyberte text nebo obrázek, který se má zobrazit jako hypertextový odkaz. Stiskněte kombinaci kláves Ctrl+K. Můžete také kliknout pravým tlačítkem myši na text nebo obrázek a v místní nabídce kliknout na odkaz . V okně Vložit hypertextový odkaz zadejte nebo vložte svůj odkaz do pole Adresa. Jak ověřit odkaz? Nástroje pro skenování linku existují ve variantách jako webové stránky či doplňky do prohlížeče. Umožní vám vložit podezřelý odkaz a ověřit jeho bezpečnost. Doporučujeme například nástroj URLVoid, který vložený link prověří za pomocí několika služeb, jako je Google, MyWOT a Norton SafeWeb a oznámí vám výsledek.

A další otázka, jak otestovat odkaz?

Naskenujte odkaz pomocí skeneru odkazů

Propojte skenery jsou webové stránky a doplňky, které vám umožňují zadat adresu URL podezřelého odkazu a zkontrolovat jej z hlediska bezpečnosti. Norton SafeWeb, URLVoid a ScanURL nabízejí kontrolu bezpečnosti odkazů.

By Balbur

Co je URL identifikátor? :: Co je to ZIP soubor?
Užitečné odkazy