Domovská stránka > J > Jak Vytvořit Url Adresu?

Jak vytvořit URL adresu?

Označíte-li slovo a kliknete na ikonu "spojeného řetězu" - Vložit / upravit odkaz, zobrazí se okno pro editaci odkazu. Nyní zkuste vytvořit odkaz na existující webovou stránku, zadáním URL odkazu (kdybyste chtěli například odkázat na náš blog, zadali byste do pole URL odkaz ve tvaru https://blog.inpage.cz/).

Přečtěte si více

Kde zjistím URL?

V počítači přejděte na web google.com. Vyhledejte stránku. Ve výsledcích vyhledávání klikněte na název stránky. Kliknutím na adresní řádek v horní části prohlížeče vyberte celou adresu URL. Může se také zeptat, co je to url odkaz? URL (Uniform Resource Locator) je soubor znaků, který slouží k identifikaci přesného umístění informací na internetu. URL definuje doménovou adresu serveru, umístění zdroje na server a protokol.

Jak má vypadat URL adresa?

Adresa URL webové stránky, např. http://support.google.com/google-ads, se skládá z názvu domény (v tomto případě google), kategorie domény (.com) a v některých případech také z dalších prvků, jako je subdoména (support) nebo cesta (/google-ads). Pokud jde o to, jak vytvořit url odkaz? Vytvoření hypertextového odkazu na místo na webu

  1. Vyberte text nebo obrázek, který se má zobrazit jako hypertextový odkaz.
  2. Stiskněte Ctrl+K. Můžete taky kliknout pravým tlačítkem myši na text nebo obrázek a v místní nabídce kliknout na Odkaz.
  3. V okně Vložit hypertextový odkaz zadejte nebo vložte svůj odkaz do pole Adresa.

Jak Zkopirovat adresu URL?

Zkopírujte adresu URL podle svého prohlížeče:

  1. Chrome: Klepněte na adresní řádek. Pod adresním řádkem vedle adresy stránky klepněte na Kopírovat .
  2. Firefox: Podržte adresní řádek a poté klepněte na Kopírovat.
Můžete se také zeptat, jak zjistit kam vede odkaz? Mějme třeba odkaz bit.ly/5zujkl a chceme zjistit kam tento odkaz vede. Zkopírujeme si ho tedy a vložíme do adresního řádku, za celý odkaz napíšeme ještě znamínko „+“ (výsledná adresa: byt.ly/5zujkl+). Poté již můžeme dát enter a zobrazí se nám přehledná statistika.

Pokud jde o to, kam vede odkaz?

Jedna snadná možnost jak zjistit kam vedou zkrácené adresy je použít unshorten.it, případně si pořídit jejich rozšíření pro prohlížeče (nahoře viz „Browser Extensions“). Stejně jako předchozí funguje unfurlr.com. Stačí zkopírovat zkrácenou adresu a kliknout na Check it. Podle toho, jak kopírovat odkaz na web? Odkaz na web můžete zkopírovat do většiny webových prohlížečů a dalších programů na ploše kliknutím pravým tlačítkem nebo klepnutím a podržením odkazu a výběrem možnosti kopírování.

Můžete se také zeptat, jak zjistit url steam?

Pokud si nejste jisti, zda máte vlastní URL adresu, můžete ji zjistit následujícím postupem.

  1. Otevřete klienta Steam a přihlaste se.
  2. Vyberte možnost Pohled > Nastavení.
  3. Zvolte možnost Rozhraní.
  4. Vyberte své uživatelské jméno.
  5. Prohlédněte si lištu URL.

By Althee

Jak na Android v PC? :: Co je URL identifikátor?
Užitečné odkazy