Domovská stránka > J > Jak Zobrazit Harddisk?

Jak zobrazit harddisk?

Spuštění nástroje Správa disků

Nástroj pro správu disků spustíme nejrychleji tak, že klikneme pravým tlačítkem myši na nabídku Start a zvolíme příkaz Správa disků. V našem případě máme v počítači jediný fyzický disk (kdyby jich bylo více, tak bychom je viděli v řádcích pod sebou) rozdělený na tři oddíly.

Přečtěte si více

Jak Přiradit disk?

Vyberte možnost Ovládací panely > Systém a zabezpečení > Nástroje pro správu a poté dvakrát klikněte na položku Správa počítače. V levém panelu v části Úložiště vyberte možnost Správa disků. Klikněte pravým tlačítkem myši na nepřidělenou oblast na pevném disku a poté vyberte možnost Nový jednoduchý svazek. Kde najdu pevny disk? Klikněte pravým tlačítkem myši na "Tento počítač" a v rozbaleném menu klikněte na položku "Spravovat". Otevřelo se Vám okno "Správa počítače". Zde klikněte v levé nabídce "Úložiště" a dále na "Správa disků". Nyní v prostřední části vidíte všechny připojené pevné disky.

Jak aktivovat disk?

Aktivace dynamického disku pomocí rozhraní systému Windows

V programu Správa disků klikněte pravým tlačítkem na disk označený jako Chybí nebo Offline. Klikněte na příkaz Aktivovat disk. Po aktivaci by měl být disk označen jako Online.
Proč se mi nezobrazuje disk? Měli byste se pokusit připojte pevný disk přes jiný port USB nebo na jiném počítači. Pokud je problém s nerozpoznaným zařízením USB rozpoznán, měl by být obviňován z USB portu. Jednotka USB, která nezobrazuje Windows 10, se může také objevit, když napájení USB portu není dostatečné.

Tak jak rozdelit pevný disk?

Rozdělení disku - jak rozdělit disk bez ztráty dat

  1. Klikněte pravým tlačítkem myši na tento počítač (buď na ploše nebo v ovládacích panelech)
  2. Z nabídky verte možnost „Spravovat“
  3. Následně v levém menu vyberte možnost „Správa disku“
  4. Klikněte pravým tlačítkem myši na daný diskový oddíl a zvolte „Zmenšit“
Jak naformátovat disk který není vidět? Klikněte pravým tlačítkem myši na Neinicializováno a zvolte možnost Inicializovat. Po inicializaci se vám disk už zobrazí přímo ve složce Tento počítač a po naformátování jej můžete začít využívat dle své libosti.

Jak najit disk v PC?

Jak spustit nástroj Správa disků

Také jej můžeme spustit například klepnutím pravým tlačítkem na ikonu "Tento počítač" a v kontextovém menu vybereme položku "Spravovat". (Pro úspěšné spuštění ale musíme mít práva administrátora.) Vybereme položku "Správa disků" a v prostřední části se zobrazí veškeré dostupné disky.
Také, jak pridat ssd disk do pc? Pokud chcete disk SSD používat, musíte mít oba kabely vždy připojené k disku. Kabely je možné připojit před montáží disku i po jeho montáži – to závisí na tom, kam disk v počítačové skříni instalujete. Často je výhodnější připojit kabely k disku ještě před jeho montáží.

Můžete se také zeptat, kam zapojit harddisk?

Disk vysuňte, zasuňte na stejné místo nový a zapojte napájení – SATA a datový kabel (modrý), který také zapojte do základní desky. Pokud máte starší počítač, použijte napájecí Molex konektor a datový kabel IDE plochý (široký modrý). Zapojte opět do základní desky na příslušné místo.

By Conard

Jak načíst SSD disk? :: Co je koncovka Tar?
Užitečné odkazy