Domovská stránka > J > Jak Pripojit Ssd Disk Do Pc?

Jak pripojit SSD disk do PC?

Pokud chcete disk SSD používat, musíte mít oba kabely vždy připojené k disku. Kabely je možné připojit před montáží disku i po jeho montáži – to závisí na tom, kam disk v počítačové skříni instalujete. Často je výhodnější připojit kabely k disku ještě před jeho montáží.

Přečtěte si více

Jak spravne nastavit SSD disk?

Nastavení ssd disku v biosu. Klikněte na kategorii Integrated Peripherals. U záložky OnChip SATA Type změňte nastavení z Native IDE na AHCI. To by mělo stačit – přepnout z IDE na AHCI. Jak Naformatovat nový SSD disk? Po zapojení SSD do PC otevřete ve Windows skrze nabídku start a dejte vyhledat „Disk“. V nabídce se vám zobrazí možnost „Vytvořit a formátovat oddíly na pevném disku„. Zobrazí se okno „Správa disků“ se seznamem fyzických disků a jednotlivých oddílů na nich.

Podle toho, jak nastavit windows 10 pro ssd disk?

Výchozí nastavení systému Windows 10 pro jednotky SSD

Zakažte funkci ReadyBoot. Využívá funkci Superfetch / Prefetch, což je funkce, která se od Windows 7 změnila a není nutné ji pro disky SSD ve Windows 10 deaktivovat. Optimalizujte výkon SSD. Funkce TRIM je ve výchozím nastavení povolena pro disky SSD.
Podle toho, jak aktivovat disk? Inicializaci nového disku můžeme provést ve: Správa disků. Klikněte pravým tlačítkem myši na "Tento počítač" a v rozbaleném menu klikněte na položku "Spravovat". Otevřelo se Vám okno "Správa počítače". Zde klikněte v levé nabídce "Úložiště" a dále na "Správa disků".

Můžete se také zeptat, jak vyměnit ssd disk v pc?

Chcete-li klonovat primární disk na nový disk SSD, neobejdete se bez externího příslušenství nebo druhého stolního počítače. Oba disky totiž musíte při klonování připojit najednou. V případě stolního PC to není problém. U notebooku budete muset použít USB-SATA adaptér nebo externí dok (najdete například zde). Jak si vybrat SSD disk? V případě SSD jako jediného disku doporučujeme minimální kapacitu 240 GB. U notebooků je třeba ověřit, zda váš model výměnu disku podporuje, zatímco u stolních počítačů problém nebude, standardní SATA SSD disky by měly podporovat všechny základní desky.

Jak nastavit TRIM u SSD?

Jak aktivovat TRIM na MacBooku, pokud jste si instalovali SSD disk dodatečně?

  1. Otevřete Finder.
  2. Ve složce Aplikace otevřete Terminál.
  3. Do Terminálu vložte následující příkaz sudo trimforce enable.
  4. Zadejte své heslo.
  5. Následně se vás systém zeptá, zda chcete skutečně funkci aktivovat.
Jak defragmentovat SSD disk? Pravým tlačítkem myši klepněte na HDD, který chcete defragmentovat, nebo na SSD, na kterém chcete manuálně spustit operaci TRIM a následně klepněte na tlačítko Optimalizovat. Po klepnutí na tlačítko Změnit nastavení. Můžete zvolit, jak často bude probíhat defragmentace, a které disky do ní budou zahrnuty.

Jak šetřit SSD disk?

#1: Vypněte defragmentaci SSD disku

Vyhledejte ve svém počítači pojem Defragmentace. V otevřené tabulce vidíte své disky a jejich typ. Pokud máte své SSD nadepsáno správně, nemusíte se ničeho obávat. V opačném případě je potřeba přepnout nastavení disku uvnitř BIOSu, případně se automatické defragmentaci vyvarovat.

By Fraze Sommerfeldt

Jak otevřít paměťovou kartu? :: Co dělat když počítač nerozpozná USB?
Užitečné odkazy