Domovská stránka > J > Jak Pridat Ssd Disk Do Pc?

Jak pridat SSD disk do PC?

Pokud chcete disk SSD používat, musíte mít oba kabely vždy připojené k disku. Kabely je možné připojit před montáží disku i po jeho montáži – to závisí na tom, kam disk v počítačové skříni instalujete. Často je výhodnější připojit kabely k disku ještě před jeho montáží.

Přečtěte si více

Lidé se také ptají, jak pripojit druhy pevný disk?

Přidání externího hdd do pc

Externí disk se zapojuje přes usb, takže stačí přidat jako usb flash disku do volného portu.
Jak aktivovat externí disk? Připojte externí disk k počítači a spusťte Průzkumník souborů. Klikněte pravým tlačítkem myši na jednotku externího disku a z kontextové nabídky zvolte »Formátovat…«. Vyberte vhodný souborový systém. V tomto případě se nabízí NTFS nebo exFAT.

Jak inicializovat nový disk?

Klikněte pravým tlačítkem myši na Neinicializováno a zvolte možnost Inicializovat. Po inicializaci se vám disk už zobrazí přímo ve složce Tento počítač a po naformátování jej můžete začít využívat dle své libosti. Takových disků mi prošlo rukama povícero. Kam zapojit harddisk? Disk vysuňte, zasuňte na stejné místo nový a zapojte napájení – SATA a datový kabel (modrý), který také zapojte do základní desky. Pokud máte starší počítač, použijte napájecí Molex konektor a datový kabel IDE plochý (široký modrý). Zapojte opět do základní desky na příslušné místo.

Jak Naformatovat nový SSD disk?

Po zapojení SSD do PC otevřete ve Windows skrze nabídku start a dejte vyhledat „Disk“. V nabídce se vám zobrazí možnost „Vytvořit a formátovat oddíly na pevném disku„. Zobrazí se okno „Správa disků“ se seznamem fyzických disků a jednotlivých oddílů na nich. Jak spravne nastavit SSD disk? Nastavení ssd disku v biosu. Klikněte na kategorii Integrated Peripherals. U záložky OnChip SATA Type změňte nastavení z Native IDE na AHCI. To by mělo stačit – přepnout z IDE na AHCI.

Jak zapnout SSD disk?

Nastavte [Launch CSM] na [Enabled], viz níže: c. Stiskněte 'F10' pro uložení nastavení a kliknutím na [OK] restartujte zařízení. Ověřte, zda počítač deteuje pevný disk nebo SSD disk. Jak zviditelnit disk? Spusťte Průzkumník Windows, přepněte na kartu »Zobrazení« a z nabídky zvolte »Možnosti«. V okně »Možnosti složky« přepněte na kartu »Zobrazení« a u položky »Skrýt prázdné jednotky« zrušte zatržítko. Nastavení potvrďte tlačítkem »Použít«.

Jak přiřadit disk?

Pravým tlačítkem klikněte na možnost Tento počítač a vyberte možnost Spravovat. Otevřete položku Správa disku. Vyberte disk, ze kterého chcete vytvořit oddíl. Klikněte pravým tlačítkem myši v dolním panelu do prostoru nepřiděleného do oddílů a vyberte možnost Nový jednoduchý svazek.

By Mitchel

Jak na formátování disku? :: Jak zrusit dohled Family Link?
Užitečné odkazy