Domovská stránka > J > Jak Schladit Telefon?

Jak Schladit telefon?

Níže uvádíme několik jednoduchých tipů, jak telefon během několika minut ochladit.

  1. Přestaňte na chvíli telefon používat.
  2. Držte se dál od tepla.
  3. Snižte jas obrazovky.
  4. Zavřete aplikace na pozadí
  5. Zakažte nepoužívané funkce připojení
  6. Vypněte vysoce výkonný nebo herní režim.
  7. Zahřívání během nabíjení?

Přečtěte si více

Jak se chladí telefon?

Mobily totiž na rozdíl od počítačů nemají vlastní chlazení. A přebytečné teplo je třeba odvádět, ať už vzniká jakkoli. V počítačích a noteboocích řeší problém zahřívání ventilátory, ale telefony nic takového nemají a pro chlazení se spoléhají jen na okolní vzduch. Když to vezmeme v úvahu, jak zabranit přehřívání mobilu? Použijte větrák nebo klimatizaci, zchladí přehřátý telefon

Jedete-li v autě a máte telefon na palubní desce, kde na něj praží přímé slunce, obětujte jeden ventilační průduch a namiřte ho na mobil. Studený vzduch ho dokáže zchladit o několik stupňů a můžete tím předejít přehřívání telefonu.

Jak zahrát mobil?

Použijte GPS během hodin. Nechte mobilní telefon vystavit vysoké teploty (vystaveno slunci). Nabijte telefon pomocí rychlé nabíjení může to způsobit, že se zařízení velmi zahřeje. Používání mobilního telefonu zatímco to načítáme. Jak se starat o telefon? Nabíjejte pečlivě a šetrně

To ale neznamená, že musíte telefon dobíjet do 100 %. Ideální je dobíjet do hodnoty 90 nebo 80 %, víc ne. Mezi uživateli je také zažitý mýtus, že při koupi nového přístroje je třeba akumulátor tzv. kalibrovat, to znamená několikrát za sebou jej vybít až na nulu a pak jej znovu dobít do 100 %.

Také, jak dlouho vydrží baterie v mobilu?

Baterie v mobilu vydrží v dobré kondici (pokles kapacity na 80%) běžně 300-500 cyklů, ty nejlepší baterie možná kolem 1000. Jak se ničí baterie v telefonů? Jedním cyklem se myslí úplné nabití, tedy od 0 do 100 %. Faktem však je, že ani jeden extrém lithium-iontovým bateriím nesvědčí. Pokud tedy máte možnost, nabíjejte baterie v průběhu celého dne, přičemž se je snažte udržovat nabité mezi 50 – 80 % kapacity.

Jak se starat o lithiové baterie?

Co dodržovat, aby vaše Li-Ion baterie vydržela co nejdéle:

  1. Nabíjejte častěji, pokuste se zabránit úplnému vybití baterie.
  2. Baterii nevystavujte teplotním extrémům – pod bod mrazu a hlavně teplotám nad 50 stupňů C.
  3. Uchovávejte nepoužívané baterie na chladných místech nabité asi na 40 % jejich kapacity.
Jak snizit Vybijeni baterie? Pokud však chcete ušetřit baterii, zakažte tuto možnost a snížení úrovně podsvícení proveďte ručně. Stejně tak můžete snížit spotřebu energie zkrácením doby, po které má obrazovka zhasnout. ideální dobou je například 15 nebo 30 vteřin, není nutné nechat odložený telefon svítit ještě několik minut.

Může se také zeptat, jak poznat vadnou baterii v mobilu?

Jestliže nový mobil vydržel i dva dny, najednou musíte v průběhu dne nabíjet. Jiným projevem vadného akumulátoru je chování před úplným vybitím a vypnutím telefonu. Zatímco nový mobil vydržel na několik procent nabití pracovat několik hodin, u vadného akumulátoru nikdy nevíte, kdy vás nechá ve štychu.

By Cut Swagtika

Jak zjistit stav telefonu? :: Jak dlouho vydrží baterie iPhone 13 pro max?
Užitečné odkazy