Domovská stránka > J > Jak Se Píše Pps?

Jak se píše PPS?

Je-li v textu více doušek, buďto se číslují (např. PS1, PS2), nebo se pro další postskriptum používá název postpostscriptum (zkráceně PPS).

Přečtěte si více

Můžete se také zeptat, jak psát ps v mailu?

Pokud chceme po ukončení dopisu připojit ještě nějaký text, napíšeme P. S. (post scriptum - latinsky „po napsaném“) a pod to nebo vedle uvedeme dodatek. Vyvarujte se ale přehnaného užívání těchto dodatků: výsledný efekt deseti P. S. je spíše kuriózní a svědčí o nevyrovnanosti či nezralosti pisatele. Můžete se také zeptat, co je v dopise ps? Jde o slovo, které Slovník spisovného jazyka českého označuje za poněkud zastaralé a vykládá ho takto: "co je přidáno dodatečně (zpravidla v dopise), dodatek, doložka, postskriptum". Ze zmíněného postskriptum, tedy z pozdně latinského spojení znamenajícího "po tom, co je napsáno", je běžně známá a zkratka PS .

Co je to PPS?

pps, formát počítačového souboru používaný programem Microsoft PowerPoint. Press Photo Service – česká fotografická agentura, kterou vlastnili František Illek, Alexandr Paul a Pavel Altschul. Portable Power Station – přenosný zdroj energie, zkratka používaná v označeních přenosných startovacích zdrojích výrobce Fiamm. Můžete se také zeptat, jak se píše ps v angličtině? PS

Hlavní překlady
AngličtinaČeština
PS ninitialism (postscript) (v dopise)P.S. zkr
My mother ended her email by saying "PS: say hi to your girlfriend for me."

Pokud jde o to, jak otevřít soubor pps v androidu?

Řešení je jednoduché - příslušný soubor, u tebe tedy . pps, ulož normálně na úložiště (je jedno, jestli na vnitřní nebo na paměťovou kartu) a spusť přímo office a v něm ten soubor najdi a otevři. Já používám WPS Office, mám Android 4.4.2 . Jak se rozloučit v emailu anglicky? Pakliže jste formální dopis v angličtině začali oslovením „Dear Mr/Mrs/Miss/Ms“, zakončete ho frází „Yours sincerely“ (Se srdečným pozdravem). Připojte podpis a celé jméno tiskacím písmem. Gratulujeme, právě jste napsali formální dopis anglicky.

Jak psát formal letter?



Struktura:

  1. Adresa odesílatele i příjemce.
  2. Datum.
  3. Oslovení
  4. Sdělení (samotný text dopisu)
  5. Závěr.
  6. Podpis.
Podle toho, jak se píše datum v angličtině? Britská angličtina (Day – Month –Year)

Zde je třeba při psaní data zachovat pořadí: den, měsíc, rok. the 13th of April, 2014 (čárka oddělující měsíc a rok není povinná.) Pokud se při psaní data rozhodnete použít člen“ the“, pak musíte zároveň použít předložku „of“.

Jak otevřít soubor PPS?

Soubor prezentace aplikace PowerPoint (. ppsx nebo. PPS) můžete otevřít v PowerPoint pro web nebo v mobilní aplikaci PowerPoint, ale nemůžete soubor upravovat. Jakmile soubor otevřete, můžete ho uložit jako soubor.

By Orelie Saterfield

Jak otevřít Excel v Androidu? :: Jak se píše zavináč na české klávesnici?
Užitečné odkazy