Domovská stránka > J > Jak Se Píše Dvojtečka?

Jak se píše dvojtečka?

V českém rozložení klávesnice se dvojtečka nalézá pod klávesou „L“ napravo, píše se se shiftem. V anglickém rozložení se nalézá hned napravo od klávesy „L“ a i zde se píše se shiftem. Alternativně ji lze zapsat pomocí číselného kódu znaku na numerické klávesnici sekvencí kláves Alt + 5 8 .

Přečtěte si více

Co je to interpunkční znaménko?

Interpunkční znaménka (též členicí znaménka) jsou pomocné grafické znaky, které v písemném projevu vyjadřují strukturu a organizaci textu; při čtení a v mluvě se projevují intonací a přestávkami v řeči a při běžném čtení textu se nevyslovují, nejsou náhradou slov, jako je tomu např. Co je to vykřičník? Vykřičník (!) je interpunkční znaménko, které se zpravidla používá pro ukončení věty rozkazovací nebo zvolací, po citoslovci nebo ke zdůraznění věty oznamovací.

Jak se dělá lomítko?

ASCII KÓD PRO LOMÍTKO

Stiskneme levý Alt a držíme ho zmáčknutý. Na numerické části klávesnice zadáme číselný kód 47. Pustíme levý Alt a / se okamžitě napíše.
A další otázka, jak se píše na klávesnici krát? Krátnapsat

napsat krát

KrátLevý altPravý alt
×Ctrl + Alt + )AltGr + )

Co znamená rovná se s vlnovkou?

x ≈ y značí, že x je přibližně rovno y. Pokud jde o to, jak se píše ls čárkou? Nejprve stiskněte Shift+ˇ a pak napište písmenu, které chcete napsat s háčkem.

Jak napsat Ã?



Vkládaný znakKombinace kláves
ä, ë, ï, ö, ü, ÿ, Ä, Ë, Ï, Ö, Ü, ŸCTRL+SHIFT+: (DVOJTEČKA), příslušné písmeno
å, ÅCTRL+SHIFT+@, a nebo A
æ, ÆCTRL+SHIFT+&, a nebo A
Jak se píše stříška nad E? Stačí stisknout a držet levý Alt a poté na numerické klávesnici zadat číselnou kombinaci 94. Po puštění levého Altu dojde ihned k zápisu ^.

Když to vezmeme v úvahu, jak se vyrábí zavináč?

Zavináč je zavinutý řez ze sledě a zeleniny, naložený v kyselém nálevu. Jídlo pochází ze Severní Evropy, do Česka se dostalo z Německa, kde bylo obzvláště oblíbené v 19.

By Steffy Gosser

Jak vypnout Max? :: Jak se dělá na klávesnici otazník?
Užitečné odkazy