Domovská stránka > J > Jak Zprovoznit Mac?

Jak zprovoznit Mac?

V první řadě je nutné stáhnout Windows Migration Assistant v2. 3.0.0 (Big Sur), aplikaci nainstalovat a spustit. Dále přejděte na nový MacBook a v případě jeho prvního zapnutí aktivujte režim Průvodce přenosu dat ze systému Windows.

Přečtěte si více

Jak dlouho trva prenos dat z Macu na Mac?

Kliknutím na Pokračovat zahajte přenos. Přenesení velkých objemů dat může trvat několik hodin. Po dokončení přenosu ukončete Průvodce přenosem na obou počítačích a pak se přihlaste k migrovanému účtu na novém Macu, abyste si prohlédli soubory. Může se také zeptat, jak dat zavinac na macbook? Takový zavináč napíšete tak, že přidržíte klávesu Option a poté stisknete na klávesnici tlačítko 2. Pokud jste na platformě Windows psali speciální znaky pomocí ASCII kódů, v macOS tuto funkci nevyužijete. Pokud tedy chcete na MacBooku napsat # (hastag), stačí stisknout Option + 3.

Jak dostat MacBook do továrního nastavení?

V nabídce Apple  v rohu obrazovky Zvolte Předvolby systému. V nabídce Předvolby systému na řádku nabídek vyberte možnost Smazat data a nastavení. Jak vyčistit Mac před prodejem? Během restartování Macu podržte stisknuté klávesy Cmd a R, dokud se nezobrazí okno Utility macOS. Vyberte volbu Disková utilita a klikněte na Pokračovat. Vlevo vyberte startovací disk a klikněte na Smazat. Následně klikněte na místní nabídku Formát, vyberte Mac OS rozšířený, zadejte název a klikněte na Smazat.

Proč mi nejde zapnout MacBook?

Ujistěte se, že je váš Mac zapojený ke zdroji napájení. Pokud nemá vestavěný displej, ujistěte se, že je externí displej zapojený ke zdroji napájení, připojený k Macu a zapnutý. Podržte na Macu tlačítko napájení zhruba na 10 sekund a pak ho uvolněte. Každý Mac má tlačítko napájení. Jak restartovat Mac? Za běžných okolností můžete svůj Mac restartovat výběrem nabídky Apple > Restartovat. V některých případech – například když Mac přestane reagovat – však budete muset použít jinou metodu spuštění. Stiskněte a podržte tlačítko napájení na Macu stisknuté tak dlouho, dokud se počítač nevypne.

A další otázka, jak ovládat macbook air?

Spusťte MacBook Air zvednutím víka, připojením k napájení nebo stisknutím libovolné klávesy. Pak už stačí jen projít Průvodce nastavením a váš počítač bude připraven k použití. Jak prenest data z Macu do Macu? Na Macu otevřete aplikaci Průvodce přenosem dat umístěnou v podsložce Utility ve složce Aplikace. Klikněte na Pokračovat a potom postupujte podle zobrazených pokynů pro přenos dat z Macu. Otevřete Průvodce přenosem dat na druhém Macu a postupujte podle pokynů na obrazovce. Vyberte data pro přenos.

Když to vezmeme v úvahu, jak propojit dva macy?

Přímé propojení dvou Maců kabelem Thunderbolt 3 vyžaduje hostitele podporující Thunderbolt

  1. Zkontrolujte, že oba počítače podporují Thunderbolt 3 přes USB-C.
  2. Připojte Mac k jinému počítači přímo, nikoli přes USB-C rozbočovač.
  3. Použijte kabel, který podporuje Thunderbolt 3.

By Marcelle

Jak propojit dva Imacy? :: Jak Pretahnout fotky do PC?
Užitečné odkazy