Domovská stránka > C > Co Znamená Přípona Flac?

Co znamená přípona FLAC?

FLAC (Free Lossless Audio Codec) je otevřený, zvukový, bezztrátový kodek. Používá lineární predikci pro konverzi zvukových vzorků do série malých čísel (tzv. reziduálů), která jsou efektivně uložena pomocí Golomb-Riceova kódování. Používá také RLE, které se ale reálně uplatní pouze u 8bitového rozlišení.

Přečtěte si více

Jak převést hudbu z CD do MP3?

Převod CD na MP3

Soubor CDex-2.18.exe stáhnete a spustíte. Instalace je v češtině, stejně jako celý program. Po vložení audio cd do optické mechaniky se ukáže seznam stop. Pokud chcete mít mp-trojky vytvořeny co nejdřív, stačí pouze stisknout klávesu F9 a za několik minut bude hotovo.
Jak kopírovat hudbu z CD do MP3? Jednou cestou je Windows Media Player. Ukážeme vám postup, kterým převedete hudební CD do komprimovaného formátu. Vložte do CD-ROM mechaniky zvukové CD a počkejte na samovolné vyvolání dialogu Audio CD. Z nabídky vyberte Kopírovat hudbu z disku CD a klikněte na OK.

Jak přehrát soubor FLAC?

Microsoft Windows

  1. Nejjednodušším způsobem, jak FLAC přehrát, je využít aplikaci Winamp (postačí bezplatná verze).
  2. Chcete-li přehrávat FLAC přímo v aplikace Windows Media Player, můžete si doinstalovat Xiph.org DirectShow filters. Pro korektní práci s tagy lze použít WMP Tag Plus.
Kde koupit hudbu ve FLAC? Kde ale hudbu v tomto formátu ideálně nakupovat? Na rozdíl od nákupu klasických MP3 souborů je trh s hudbou ve formátu FLAC i díky rozmachu streamovacích služeb stále poměrně malý. Ze zahraničních serverů používáme nejčastěji Bandcamp. Jako dvojku bychom doporučili celkem nenápadný obchod Tidal Store.

V čem otevřít FLAC?

Jak otevřít soubor FLAC

Přehrávání souborů FLAC například v programu Windows Media Player vyžaduje balíček kodeků, jako je plugin Xiph OpenCodec. Bezplatný nástroj Fluke lze na Macu použít k přehrávání souborů FLAC v iTunes. Mezi další přehrávače FLAC patří GoldWave, VUPlayer, aTunes a JetAudio.
Jak Grabovat CD? Free CD Ripper 3.1 – freeware

Je vybaven nástrojem pro nahrávání audia z mikrofonu nebo přes vstup. Při grabování hudby je možné nastavit automatické pojmenování souborů podle předem nastavené definice. Stahujte ze Slunečnice.cz na této adrese (7,4 MB).

Jak ripovat CD?

Pokud budete chtít ripovat hudební CD, pak postupujte v následujících krocích:

  1. 1) V hlavním menu programu zvolte položku „Audio + Hudba“
  2. 2) Následně zvolte „Ripovar Audio CD“
  3. 3) Vložte do CD či DVD jednotky hudební disk, program vás informuje, zda je vložené médium v pořádku a lze pokračovat v ripování.
Jak zálohovat audio CD? Jak vytvořit zálohu: Zálohovat CD je možné pomocí software a přepisovací mechaniky podporující DAO RAW (např. CloneCD, BlindRead/Write), nebo použít generické patche LaserLock Import Fixer, které jsou schopny z chráněných programů odstranit ochranu.

Jak kopírovat hudbu z CD?

Kopírování hudby z CD

  1. Spusťte program Windows Media Player.
  2. Vložte zvukový disk CD do jednotky CD na počítači.
  3. Vyberte tlačítko Kopírovat z disku CD .

By Krista Hoodenpyle

Jak nahrát hudbu z CD na flešku? :: Jak vydělat peníze pod 15 let?
Užitečné odkazy