Jak sbirat Kesky?
Princip hry je jednoduchý. Pomocí GPS dojdete na určené místo, kde se skrývá schránka cache (v češtině keš či keška). Když keš najdete, zapíšete se do tzv. logbooku, tedy sešitku se seznamem nálezců a pokud chcete, můžete si ze schránky něco vzít a na oplátku do ní drobnost dát.
Co se dává do kesek?
Já do keší dávám CWGčka, ale protože většinou chodím s malými dětmi, jsem moc vděčný těm, co tam dají jakýkoli kinderšrot, figurky, náramky, gumičky atd. Já jsem spokojený, že můžu vyrazit na kešky, oni jsou spokojení, že něco najdou. Pokud jde o to, co to je keš? Keška je schránka, často plastová, do které její zakladatel umístí předměty na výměnu a logbook, což je kniha, kam se zapisují ti, kteří ji našli. Aby keška byla dohledatelná, musí její zakladatel zveřejnit gps souřadnice na některých ze serveru, který se zabývá geocachingem.
Jak najit Cashku?
U tradiční cashky jsou souřadnice jasně zadány. Vaším úkolem je pouze podle nich schránku najít. U neznámé cashky je to však jiné. Zde totiž musíte souřadnice nejdříve získat. Jak vypadá keš? Většinou obsahuje logbook, tužku a drobné předměty. Střední (regular) – s objemem mezi jedním a 20 litry, opět se může jednat o velkou plastovou krabici. Do této keše se kromě logbooku vejdou i další předměty.
Jak na geocaching s mobilem?
Stáhnout CacheSense. Aplikace CacheSense byla původně pouze pro Blackberry. V současnosti však existuje i verze pro Android a od ní odvozená verze pro PlayBook a BB10. Aplikace využívá Geocaching.com GCLive API, díky kterému máte přístup k informacím ke keším, jako u oficiální aplikace. Co je Geocaching CZ? Geocaching (anglicky /dʒɪɒkæʃɪŋ/, v češtině také často /gɛɔkɛʃɪŋk/) je hra na pomezí sportu a turistiky, která spočívá v použití navigačního globálního družicového polohového systému při hledání skryté schránky nazývané cache (v češtině psáno i keš), o níž jsou známy její zeměpisné souřadnice.
Co je Biltema?
Biltema cache (v Německu též Angel cache) je zjednodušeně označení pro keše umisťované na stromy, na které se však neleze. Odlov takovýchto keší probíhá pomocí teleskopické tyče, pomocí níž kačer danou keš sundá ze stromu a po zápisu ji obdobným způsobem vrátí na své místo. Kolik je v Česku keší? Naše republika je ve světě geocachingu opravdovou velmocí. Co do počtu keší se v žebříčku se řadíme mezi deset největších zemí světa. „Aktivních keší je teď u nás asi 62,5 tisíce, některé zanikají, další nové se zakládají. Celkem bylo v České republice vytvořeno asi 113 tisíc keší,“ uvádí Ladislav Urbánek.
Co znamená pojem cache v geocachingu?
Geocache nebo také cache (foneticky "keš") je většinou označení schránky (občas ale i nějaké jiné události, viz Druhy) která se stává obětí lovu geocacherů.