Domovská stránka > K > Kdy Se Stavělo Metro?

Kdy se stavělo metro?

Oficiální stavba prvního provozního úseku byla ve výsledku až 7. ledna 1966 v Opletalově ulici. V roce 1967 se začala stavět stanice Hlavní nádraží a o pár týdnů později také stanice Muzeum.

Přečtěte si více

Kdy bylo zprovozněno Pražské metro?

Provoz prvního úseku pražského metra mezi stanicemi Kačerov a Sokolovská (dnes Florenc) byl zahájen 9. května 1974. Po dalších čtyřech letech přibyly první stanice na trase A v úseku Leninova (dnes Dejvická) - Náměstí Míru. Může se také zeptat, kdy se zacalo budovat metro? Ještě před otevřením "céčka" začala ražba prvního tunelu trasy A mezi stanicemi Hradčanská a Leninova (dnešní Dejvická). Práce odstartovaly 20. února 1973, pravidelný provoz začal 12. srpna 1978 mezi dnešní Dejvickou a Náměstím Míru.

Proč nejede metro?

Od soboty nejezdí metro v části linky C, konkrétně mezi stanicemi Pražského povstání a Muzeum. Pracovníci dopravního podniku tam totiž vyměňují pražce. Náhradní autobusy prověří provoz během pracovního dne ve středu. Podle toho, jak jezdí metro o vikendu? Poslední metro každý den

Celý týden včetně víkendů vyjíždí poslední metro ze stanice Zličín –> Černý Most přesně v 00:00. Na Můstku je o 21 minut později. V opačném směru Černý Most –> Zličín vyjíždí poslední metro v 00:05.

Jak na vaclavak metrem?

Kromě pražské magistrály, která prochází horní částí náměstí, protínají ,,Václavák,, dvě významné přestupní stanice linky metra. V horní části náměstí je zastávka metra Muzeum, kde se kříží linka A a linka C. Na opačném konci bulváru se na Můstku křižuje linka A a linka B. Jak zaplatit jízdenku mobilem? Jak na to?

  1. Pošlete SMS v příslušném tvaru na číslo, které uvádí dopravce (oboje najdete v návodu třeba ve vozech, jistě vám poradí i řidič). Např. pro jízdenku v Praze na 30 minut pošlete SMS ve tvaru DPT32 na telefonní číslo 902 06.
  2. Přibližně za 2 minuty vám na mobil přijde SMS jízdenka.

Na jaké vlaky platí Lítačka?

Přestupní jízdenky pro jednotlivou jízdu a časové jízdenky lze použít ve všech osobních a spěšných vlacích a ve vybraných spojích dálkové dopravy na tratích integrovaných v PID. Pro časové kupóny PID lze využít jako nosič vašeho jízdného nejen Lítačku, ale také In Kartu ČD. Jak zaplatit jízdenku kartou? Stačí, když po nástupu přiloží kartu k validátoru. Systém automaticky započítá hodinovou jízdenku za 25 Kč. Pouze pokud má cestující zájem o jízdenku na 15 minut, pípne si i při výstupu. Systém na konci dne jízdy vyhodnotí a zvolí pro cestujícího nejvýhodnější variantu.

Jak rychle jezdí pendolino?

Maximální rychlost spojů SuperCity Pendolino je 160 km/h. Na počátku 90. let byla maximální rychlost na české železnici 120 km/h, dnes této rychlosti dosahují nejrychlejší vlaky Česka jako průměrné.

By Diarmuid Griesbach

Kolik stojí aplikace na mobil? :: Jak rychle jezdí prazske metro?
Užitečné odkazy