Domovská stránka > C > Co Je To Profil?

Co je to profil?

Profil (ital. profilo, obrys) může být: tvary. vylíčení nějaké osobnosti – literární či jiný umělecký portrét apod.

Přečtěte si více

Můžete se také zeptat, co to je uživatel?

Uživatel v oblasti počítačů označuje člověka, který používá počítačový systém. Pro účely bezpečnosti, záznamu prováděných akcí nebo správy zdrojů může být vyžadována identifikace uživatele. Pro potřebu identifikace má uživatel konto (uživatelské konto, účet), uživatelské jméno a ve většině případů heslo. Pokud jde o to, kde jsou v linuxu umístěny uživatelské profily? ➢ Místní uživatelské profily – jsou uložené ve složce %SystemDrive%\ Docu- ments And Setting na místním pevném disku.

Jak se jmenuje uživatel který má v síti neomezené pravomoce a oprávnění?

Administrátor (nebo někdy také správce) má oprávnění vytvářet uživatelské účty a ty následně nastavovat a měnit oprávnění standartních uživatelských účtů. Jaké profily na sádrokarton? Nejběžněji používané profily na sádrokarton jsou profily CD a UD na stropy a šikminy, dále profily CW a UW na příčky, případně silnější konstrukční sádrokartonový profil UA, který slouží např. k zavěšení sanity, kuchyňských skříněk apod.

Lidé se také ptají, co je to uživatelský účet?

Uživatelský účet (anglicky User Account) jsou informace o uživateli nějakého systému a obsahuje obvykle uživatelské jméno, heslo, osobní nastavení a další. Uživatelský účet je vždy přiřazený ke konkrétnímu uživatelskému jménu. Na principu uživatelských účtů fungují všechna zařízení (počítač, telefon, tablet atd.) Kde jsou uloženy uživatelské profily v Ubuntu Linux? Umístění dat profilu

Ve Windows 10 je uložen v adresáři C:\Users\<login> , v Linuxu je uložen v domácím adresáři v souborech a adresářích začínajících tečkou (tzv. skryté soubory) v /home/<login> . Na sociálních sítích jsou data z profilu uložena v databázích jejich provozovatelů (např. Facebook, Google+).

Co obsahuje uživatelský profil?

Uživatelský profil je složka, kde jsou uložena všechna související s daným uživatelem jako jsou rozšíření, uživatelské slovníky, šablony atd. Může se také zeptat, kdy se vytváří místní profil uživatele? Pro kohokoli, kdo často používá váš počítač, můžete vytvořit místní uživatelský účet (offline účet). Ve většině případů je ale nejlepší volba mít pro každého, kdo používá počítač, vytvořený účet Microsoft. S účtem Microsoft máte přístup ke svým aplikacím, souborům a službám Microsoftu na všech svých zařízeních.

Jaká oprávnění má uživatel PC sítě?

Oprávnění (v anglickém podání permission) je možnost přistoupit k některému objektu vybraným způsobem – typickým příkladem může být zápis souboru NTFS. Naproti tomu právo (right) dovoluje provést některou systémovou akci – přidat nového uživatele, změnit nastavení plochy, určit systémové datum apod.

By Burchett Granelli

Jak se přihlásit jako jiný uživatel? :: Co Urcujeme pomocí rovnoběžek?
Užitečné odkazy