Domovská stránka > J > Jak Vypocitat Cenu Plynu?

Jak Vypocitat cenu plynu?

Pro přibližný přepočet můžete opět použít vztah 1 m3 = 10,55 kWh. Například cena za každou spotřebovanou jednotku plynu je 1,50 Kč/kWh bez DPH. Přibližně platí, že za metr krychlový zaplatíte 1,5 × 10,55 = 15,8 Kč. Cena plynu za m3 je tedy cca 16 Kč bez DPH.

Přečtěte si více

Můžete se také zeptat, jak nakupovat plyn na burze?

Ten, kdo chce koupit další plyn nebo prodat přebytečné množství, může využít energetickou burzu jako EEX v Lipsku – spotový trh pro dodávky další den nebo termínový trh pro dodávky k pozdějšímu datu. Protože jsou ceny veřejně přístupné, zajišťuje burza velmi transparentní přehled. Můžete se také zeptat, kdo je distributor plynu? V České republice působí tři distributoři plynu. V Praze dodává zemní plyn Pražská plynárenská, což je nejmenší distributor ze všech, jde zároveň také o dodavatele. Naopak největší distributor v ČR je společnost GasNet, která zajišťuje dodávky plynu pro 2,3 milionu zákazníků.

Kdo je můj Distributor?

Kromě toho se dá pak distributor odvodit i z číselného kódu EAN, který je uvedený na faktuře za elektřinu a často i na smlouvě o dodávkách elektřiny. Rozhodující je desáté číslo kódu, které následuje vždy po neměnném předčíslí a dvou nulách. Které plynovody vedou do ČR? Z německého Lubminu na pobřeží Baltu vedou nejkratší cestou do České republiky dva velkokapacitní plynovody – OPAL a EUGAL. Druhý z nich měl navazovat na sice již dokončený, ale nespuštěný plynovod Nord Stream 2 z Ruska.

Také, jak nakupuje Čr plyn?

Především Velká Británie, Francie, Španělsko a Itálie budou dovážet výrazně více zkapalněného plynu než dosud. Nejdůležitějšími dodavateli LNG jsou Katar, Nigérie a Alžír, ale v budoucnu bude zkapalněný plyn do Evropy dodáván také z USA. Odkud bere innogy plyn? Největším distributorem plynu je GasNet, s.r.o., působí téměř ve všech regionech ČR (vyjma jižních Čech a Prahy).

Jak si správně vybrat dodavatele?

Vedle ceny by měly být kritériem při výběru energetické firmy také smlouva a obchodní podmínky, kvalita zákaznického servisu, dobrá pověst a férový přístup k zákazníkům. Pro někoho může být rozhodujícím faktorem i to, zda dodavatel prodává elektřinu vyrobenou z obnovitelných zdrojů. Kam přejít od Bohemia Energy? DPI po konci Bohemia Energy (a jejích firem Comfort Energy, Energie ČS, Europe Easy Energy a X Energie) jsou nyní u elektřiny v Praze PRE, na jihu Čech a Moravy E. ON Energie a ve zbytku republiky ČEZ Prodej. U plynu jsou to na jihu Čech E. ON Energie, v Praze Pražská plynárenská a na zbytku území innogy Energie.

Může se také zeptat, kdo je dodavatel poslední instance?

Dodavatelem poslední instance (DPI) je subjekt na trhu s elektřinou, který má v zákonem stanovených případech povinnost dodávat elektřinu zákazníkům za ceny stanovené Energetickým regulačním úřadem.

By Sikko

Jaký je nejlepší Emailový klient? :: Kdo je nejlepší dodavatel plynu?
Užitečné odkazy