Domovská stránka > K > Kdo Je To Inženýr?

Kdo je to inženýr?

Inženýr (z franc. ingénieur, původně z lat. ingeniator, přechýlená podoba inženýrka) je akademický titul absolventa vysoké školy v magisterském studijním programu v oblasti technických věd a technologií, ekonomie, zemědělství, lesnictví nebo vojenství.

Přečtěte si více

Jak vystudovat Ing?

Navazující magisterské (standardně 2 roky)

magisterského studia (nejedná se o pomaturitní studium), standardní délka studia je 2 až 3 roky (podle zvoleného studijního programu), úspěšní absolventi získají po vykonání státní zkoušky titul „magistr“ (ve zkratce „Mgr. “) nebo „inženýr“ („Ing. “), uváděný před jménem.
Podle toho, co dělá inženýr? Popis pozice

Procesní inženýr hodnotí stav a funkci procesů a aparátů stávající výrobní technologie a navrhuje k inovaci nevyhovující nebo zastaralé výrobní úseky. Analyzuje pracovní cykly, optimalizuje výrobu a materiálové toky. Účastní se aplikace výsledků výzkumu a vývoje do praxe a kontroluje jejich úspěšnost.

Co je titul Dipl Ing?

dipl. Ing. = diplomovaný inženýr, v některých technických či stavebnických oborech - dříve VUT. Co je to za titul Mgr? Magistr (z lat. magister) je akademický titul označující absolventa vysoké školy v magisterském studijním programu. Zkratka tohoto titulu je Mgr., pro umělecké studijní programy se používá varianta, resp. akademický titul, magistr umění ve zkratce MgA.

Pokud jde o to, co je to bakalář?

Bakalář (z lat. baccalarius) je akademický titul označující absolventa vysoké školy v bakalářském studijním programu. Zkratka tohoto titulu je Bc., pro umělecké studijní programy se používá varianta, resp. akademický titul, bakalář umění ve zkratce BcA. Jak získat titul Phdr? Doktor filozofie; akademický titul, který mohou získat absolventi magisterského programu fakult zaměřených humanitně, pedagogicky či společenskovědně, pokud úspěšně složí rigorózní zkoušku a obhájí práci.

Jak se píše titul Ing?

Například pan Novák nejdříve ukončil magisterské studium na právech a před svým jménem uvádí titul Mgr. Po ukončení inženýrského studia získal další titul Ing., který si bude psát před již užívaným Mgr. Jan Novák –⁠ tedy Ing. Mgr. Jak dlouho studovat na Phdr? Standardní doba studia je nejméně tři a nejvýše čtyři roky. Průměrná délka doktorského studia je však delší, pohybuje se v průměru mezi 5–6 lety.

Co je to JUDr?

Doktor práv (ve zkratce JUDr. psané před jménem; dříve se též používala zkratka Dr. jur.) je akademický titul udělovaný v oblasti práva.

By Bekelja Matty

Co je to za titul Phdr? :: Jaké je průměrné IQ?
Užitečné odkazy