Domovská stránka > C > Co Řeší Ppp?

Co řeší PPP?

Jde o součást podpůrného systému, jehož úkolem je přispívat k optimalizaci jednotlivých fází i celého procesu výchovy a vzdělávání ve škole a v rodině. Podle vyhlášky č. 72/2005 Sb., poskytují PPP speciálně pedagogické a pedagogicko psychologické poradenství při výchově a vzdělávání žáků.

Přečtěte si více

Lidé se také ptají, jak probiha navsteva ppp?

První návštěva v PPP se u dětí školou povinných zpravidla uskutečňuje u psychologa a speciálního pedagoga. Komplexní posouzení (psychologické a speciálně pedagogické vyšetření) může proběhnout v jeden den nebo ve dvou termínech. Jednotlivé vyšetření (u psychologa nebo speciálního pedagoga) trvá obvykle 2 – 2,5 hodiny. Jak dlouho trvá vyšetření v PPP? Standardní psychologické nebo speciálně pedagogické vyšetření trvá asi 2 hodiny. Někdy tyto dvě vyšetření následují po sobě. Vyšetření na odklad školní docházky trvá asi 1,5 - 2 hodiny. Vyšetření "profesní orientace" zabere asi 3,5 hodiny.

Také, kdy jít s ditetem do ppp?

Do pedagogicko-psychologické poradny (PPP) byste měli zajít určitě tehdy, když dětský lékař (či jiný odborný lékař) napíše doporučení k odkladu školní docházky. Dále v případě, že to doporučí učitelka mateřské školy nebo učitelka základní školy při zápisu do první třídy. Lidé se také ptají, jak probiha test školní zralosti? Vyšetření školní zralosti potrvá celkově asi hodinu a půl. Vlastní vyšetření dítěte trvá cca půl až třičtvrtě hodiny (záleží na tom, jak rychle dítě pracuje a jak jednoznačné jsou výsledky testů). Zbytek času je věnován úvodnímu rozhovoru s rodiči a závěrečnému sdělení výsledků a probrání jednotlivých doporučení.

Když to vezmeme v úvahu, co škola od ppp očekává?

V případě, že škola předá co nejvíce informací o žákově minulosti, rodinném prostředí a zjištění na základě každodenního pozorování, PPP bude schopna žáka vyšetřit rychleji a přesněji. Je vhodné, aby školy využily své kompetence při nastavování podpůrných opatření 1. stupně PO. Co s sebou do pedagogicko psychologické pořádný? Pokud má dítě výukové problémy, vezměte s sebou školní sešity, žákovskou knížku (případně vytištěné známky z elektronické ŽK) a poslední vysvědčení (k vyšetření profesní orientace vysvědčení z osmého ročníku a případně pololetní vysvědčení z devátého ročníku).

Jak poslat dítě do poradny?

Do PPP můžete dítě objednat na základě svého vlastního uvážení. Důvody mohou být různorodé. Pokud se vám něco nezdá a chtěli byste se poradit s odborníkem, klidně zavolejte a objednejte se. Pokud by vás poslal pediatr, školka, neurolog nebo logoped, je dobré mít s sebou vyplněný dotazník. Také, jak probíhá odklad školní docházky? Rodiče mohou při zápisu sdělit, že uvažují o odkladu školní docházky. Zástupci školy dají rodičům formulář se žádostí o odklad školní docházky. Tuto žádost rodiče vyplní a musí dále doložit dvě odborné zprávy: Potvrzení od dětského lékaře.

Jak dlouho trvá psychologické vyšetření?

Počítejte pro vyšetření s časovým rozsahem 2,5 až 4 hodiny, podle účelu a zaměření vyšetření. V rámci vyšetření jsou používány jak testy, které mají pevně daný časový limit, tak i testy, které nejsou časově omezené.

By Horst Thielbar

Kdy jít k zápisu do školy? :: Jak zrusit rezervaci platby?
Užitečné odkazy