Domovská stránka > J > Jak Zjistit Doménové Jméno?

Jak zjistit doménové jméno?

WHOIS je databáze, která shromažďuje informace o doménách a IP adresách. Zjistíte zde například data registrace a expirace, kdo je držitelem, administrátorem či registrátorem domény, nebo informace o jmenných serverech. Každá zaregistrovaná doména musí mít držitele a ten je uveden v databázi WHOIS jako registrant.

Přečtěte si více

Podle toho, jak zjistit ip adresu webu?

Stiskněte na klávesnici win+R a do zobrazeného textového pole zadejte cmd. Zobrazí se Vám černá příkazová řádka, kam napište ping mezera doména. Tedy například: ping eshopsystem.cz a stiskněte enter. Následně se Vám zobrazí IP adresa dané domény (serveru). Jak zjistit hosting webových stránek? Ideální je použít program whois, který se vždy zeptá správné organizace. Po instalaci stačí napsat do příkazového řádku například whois igloonet.cz a okamžitě dostanete výpis z registru. Další možností je využití webových služeb, například webu whois.com.

Kdo je majitelem domény?

Držitelem domény je vždy ta osoba nebo organizace, které je uvedena v databázi „továrny“ (centrálního registru) a je vždy tvořena jménem, emailovou adresou a dalšími údaji. Toto je velmi důležité! Něco jiného je to, kdo se o doménu stará prostřednictvím svého účtu u registrátora. A další otázka, co je potreba k prevodu domény? K provedení převodu budeme potřebovat tzv. Auth-info kód domény (neboli heslo pro převod). Získáte jej od současného správce či registrátora domény, nebo pomocí formuláře na stránkách na stránkách CZ. NIC.

Jak zjistit kdo je registrátorem domény?

Registrátor je společnost, která umožňuje klientům (osobám nebo firmám) registrovat domény. Registrátor může mít partnery (resellery), kteří pro své zákazníky registrují domény vlastním jménem. Před registrací domény zákazník zjišťuje u registrátora, zda je doména volná. Jak dlouho trvá převod domény? Jak transfer domény probíhá

Stačí si tuto službu objednat, schválit změny a vyčkat, než vám přijde potvrzení o úspěšném převedení domény. U nejběžnějších koncovek obvykle trvá celý transfer v řádu několika minut, ale u jiných koncovek může trvat transfer i více jak týden.

Co je to doména prvního radu?

Doména prvního řádu se řadí na nejvyšší úroveň adresy vašeho webu. Často najdete pro doménu prvního řádu označení TLD – Top-Level-Domain. Pro Českou republiku je TLD . CZ, pro Slovensko . Co to je národní doména? Národní domény (ccTLD, country-code TLD) označují zemi (stát, region či třeba i celou Evropskou unii), do které web patří.

Co je to generická doména?

Generické domény (gTLD, nadnárodní) jsou tří- a vícepísmenné koncovky. Oproti dvoupísmenným (country-code, ccTLD) se nevztahují k žádnému státu země. Z generických domén máme v naší nabídce COM, NET, ORG, BIZ, INFO a NAME.

By Montford

Co je potřeba k připojení k internetu? :: Co je to technologie DNSSEC?
Užitečné odkazy