Domovská stránka > C > Co Je To Technologie Dnssec?

Co je to technologie DNSSEC?

DNSSEC je rozšíření systému doménových jmen (DNS), které zvyšuje jeho bezpečnost. DNSSEC poskytuje uživatelům jistotu, že informace, které z DNS získal, byly poskytnuty správným zdrojem, jsou úplné a jejich integrita nebyla při přenosu narušena. DNSSEC zajistí důvěryhodnost údajů, získaných z DNS.

Přečtěte si více

Pokud jde o to, jak nastavit dnssec?

Nastavení DNSSEC

  1. Přihlaste se do vašeho účtu v zákaznickém centru (client.wedos.com)
  2. Klikněte na záložku Domény.
  3. Otevřete detail konkrétní domény, u které si přejete změnu provést.
  4. V levém sloupci klikněte na odkaz Nastavení DNSSEC.
Kolik domen je zabezpeceno DNSSEC? Zatímco v roce 2008 využívala DNSSEC jen necelá tisícovka domén, ke konci minulého roku jich bylo 380 902.

Co je keyset?

KEYSET je objekt, který je možné volitelně přiřadit k doméně . cz nebo ENUM. Obsahuje 1 až 9 záznamů Delegation Signer. KEYSET je jedním z prostředků zajišťující provoz DNSSEC. Pokud jde o to, kolik domén v České národní doméně .cz je zabezpečeno technologií dnssec v procentech? V loňském roce také došlo k nárůstu počtu domén zabezpečených technologií DNSSEC, je jich nyní vice než 60 % z celkového počtu. Menším tempem roste počet domén s podporou IPv6, přes tento internetový protokol je dostupných pouze 32,5 % domén.

Jak zjistit DNS webu?

DNS servery můžete zjistit z výpisu třeba pomoci naší aplikace WHOIS, kde vyplníte doménu pro kterou chcete údaje zjistit, zvolíte koncovku a kliknete na Check. Jak vypnout dnssec? Přejděte na pole DNSSEC. Vyberte možnost Spravovat záznamy DS. Zadejte údaje od svého poskytovatele DNS.

Kdo je správcem doménových jmen v ČR?

CZ. NIC je zájmové sdružení právnických osob, které bylo založeno roku 1998 patnácti právnickými osobami – předními poskytovateli internetových služeb. Hlavní náplní je provozování registru jmen domén . CZ, zabezpečování provozu domény nejvyšší úrovně . Co je CZ? cz je národní doména nejvyššího řádu pro Česko. Doménu spravuje CZ.

Podle toho, kdo spravuje domény nejvyššího radu?

Domény nejvyššího řádu jsou pevně stanoveny internetovou standardizační organizací IANA.

By Benildas Deris

Jak zjistit doménové jméno? :: Jak nainstalovat Chrome na jiny disk?
Užitečné odkazy