Domovská stránka > J > Jaký Druh Záznamu Používá Cd-Rom?

Jaký druh záznamu používá CD-ROM?

CD-ROM (hovorově Cédéčko) (anglická zkratka pro Compact Disc Read-Only Memory) je nepřepisovatelné optické záznamové médium fyzicky totožné jako audio CD, formát uložení informací je však přizpůsoben uchování a čtení počítačových dat. Na tomto disku jsou data „vylisována“ od výroby a nejde je tak měnit.

Přečtěte si více

Jak probíhá čtení z CD?

Disky CD-ROM, zvuková CD, DVD a všechny jejich varianty jsou optické nosiče. To znamená, že data jsou zaznamenána a také čtena pomocí světla (laserového paprsku). Při záznamu dat na disk je laser používán pro vypálení specifického vzorku do povrchu nosiče. Co je to CD-R? CD-R je zkratka označující kompaktní disk s možností zápisu (Compact Disk – Recordable).

Jakou má kapacitu Blu ray?

Disky umožňují záznam dat s celkovou kapacitou až 25 GB u jednovrstvého disku, 50 GB u dvouvrstvého disku až po 100 GB u oboustranné dvouvrstvé varianty. Díky umístění záznamu 0,1 mm pod povrch je možné vyrobit hybridní disk s DVD i Blu-ray záznamem na jedné straně disku. Jaké otáčky mají dnešní pevné disky? Průměrná rychlost otáčení je dnes 4200, 5400, 7200, 10000 a 15000 ot/min.

Lidé se také ptají, kolik váží 1 cd?

průměr12cm
tloušťka1,2mm
otvor ve středu1,5 cm
váha18g
datav oblasti 46-117mm
Jak se liší CD a DVD? Disky DVD mají průměr 120 mm a jsou 1,2 mm silná. Data se ukládají pod povrch do jedné nebo dvou vrstev ve stopě tvaru spirály (jako CD). Pro čtení dat se používá laserové světlo s vlnovou délkou 660 nm, tedy kratší než v případě CD; to je jeden z důvodů jejich vyšší kapacity.

V jakém formátu je hudba na CD?

Většina vypalovacího softwaru vytváří zvuková CD ze souborů WAV, proto musíme komprimované soubory do tohoto formátu nejprve převést čili dekódovat. Pokud jde o to, co je to mechanika v počítači? Optická mechanika je zařízení v počítači, které slouží ke čtení cd nebo dvd disků. Dnes už je mnohé nové počítače nemají. Dříve sloužily dvd vypalovačky hlavně k instalaci operačního systému nebo programů a také k zálohování dat.

Může se také zeptat, co to je mechanika?

Mechanika je obor fyziky, který se zabývá mechanickým pohybem, tedy přemísťováním těles v prostoru a čase a změnami velikostí a tvarů těles. Mezi nejčastěji používané veličiny v mechanice patří poloha, rychlost, zrychlení, síla, energie a hybnost.

By Kramlich

Jak funguje CDS? :: Jak funguje DVD mechanika?
Užitečné odkazy