Domovská stránka > C > Co Se Skrývá Za Zkratkou Wi-Fi?

Co se skrývá za zkratkou Wi-Fi?

Wifi, nebo wi-fi, je zkratkou anglického wireless fidelity, a jedná se o označení bezdrátového připojení k síti, ať už lokální, tedy LAN (local area network), či širší, nebo globální - tedy internetu.

Přečtěte si více

Kdo vymyslel Wi-Fi?

Wi-Fi/Vynálezci Také, jak se dělá wi-fi? Připojení druhého zařízení k hotspotu vašeho telefonu

  1. Ve druhém zařízení otevřete seznam sítí Wi-Fi.
  2. Vyberte název hotspotu telefonu.
  3. Zadejte heslo hotspotu telefonu.
  4. Klikněte na Připojit.

Jak se připojit na internet přes Wi-Fi?

Možnost 2: Přidejte síť

  1. V zařízení přejděte do aplikace Nastavení.
  2. Klepněte na Síť a internet. Internet.
  3. Na konci seznamu klepněte na Přidat síť. V případě potřeby zadejte název sítě (SSID) a další údaje o zabezpečení.
  4. Klepněte na Uložit.
Podle toho, co je hide ssid? Viditelnost SSID (tedy jména vaší WiFi sítě) je u routeru a přístupového bodu možné vypnout. Nebude se pak objevovat pokud někdo dá vyhledávat WiFi v počítači či mobilním zařízení. Připojit se bude stále možné, jen musíte SSID vědět a napsat ručně.

Kde je heslo na Wi-Fi?

V dialogovém okně Wi-Fi – stav vyberte Vlastnosti bezdrátového připojení. V dialogovém okně Vlastnosti bezdrátové sítě vyberte kartu Zabezpečení a pak zaškrtněte políčko Zobrazit znaky. Vaše Wi-Fi síťové heslo se zobrazí v poli Klíč zabezpečení sítě. Kdy byla vynalezena Wi-Fi? Vývoj 802.11 začal v září 1990 (odtud ono 25. výročí), prvního hotového standardu jsme se ale dočkali až v roce 1997. Dnes ji označujeme 802.11-1997 a její maximální rychlost byla 2 Mb/s.

Na jakém principu funguje Wi-Fi?

Rádio pro WiFi dokáže měnit přenosové frekvence. 802.11b dokáže přímo vysílat na kterémkoliv ze tří pásem, nebo může rozdělit šířku přenosového pásma na mnoho kanálů a přepínat se mezi nimi. Díky tomu je umožněná komunikace několika WiFi zařízení současně bez obav, že se budou navzájem rušit. Co to je WWW? World Wide Web (WWW, zkráceně web, v doslovném překladu „světově rozsáhlá pavučina“ nebo „celosvětová síť“) je označení pro systém prohlížení, ukládání a odkazování dokumentů nacházejících se v internetu.

Lidé se také ptají, jak se pripojit na hotspot?

Na zařízení, ke kterému se chcete připojit, přejděte do Nastavení > Mobilní data > Osobní hotspot nebo Nastavení > Osobní hotspot a přesvědčte se, že je hotspot zapnutý. Potom zkontrolujte heslo Wi-Fi a název telefonu. Zůstaňte na této obrazovce, dokud se vaše druhé zařízení nepřipojí k Wi-Fi síti.

By Holleran Valois

Jak udělat Pripojku na internet? :: Jak zesílit domaci WiFi?
Užitečné odkazy