Domovská stránka > C > Co Je Zkratka Cpm?

Co je zkratka CPM?

CPM je zkratka výrazu ,,cena za 1000 zobrazení". Inzerenti, kteří zobrazují reklamy s CPM, si stanoví požadovanou cenu za 1000 zobrazení reklamy, vyberou konkrétní umístění reklamy, kde chtějí reklamu zobrazovat, a platí za každé zobrazení reklamy.

Přečtěte si více

Jak vypočítat CPM?

Vzorec pro výpočet CPM:

  1. 1000. 50 000. * 1000 = 20. CPM je tedy 20, tzn. že za 1000 zobrazení bychom zaplatili 20 Kč. Na druhém portále XYZ stojí banner 850 Kč a může mít dosah 30 000 zobrazení.
  2. 850. 30 000. * 1000 ≐ 28. CPM je cca 28, tzn. že za 1000 zobrazení bychom zaplatili cca 28 Kč.
Jak se počítá CPT? Výpočet CPT

Pokud nemůžete ve svém systému najít tuto metriku, neplatíte tak přímo za tisíc zobrazení, můžete si CPT dopočítat následovně: CPT = (cena / počet zobrazení) * 1 000 [protože chceme cenu za tisíc]

Jak vypočítat imprese?

Platba za počet zobrazení se nazývá PPV (Pay per View) Orientačně se ceny pohybují od 5 Kč do 3 000 Kč za tisíc zobrazení. Například u internetového magazínu zaměřeného na Auto-moto, se za banner v záhlaví stránky bude CPT 350 Kč, tedy za každých tisíc zobrazení zaplatí inzerent 350 Kč. Co je to CPT? CPT je zkratka pro anglické sousloví Cost per Thousand, což v češtině znamená „cena za tisíc“. Jedná o způsob placení za zobrazení reklamy. Dříve se CPT užívalo především v oblasti tisku či televize, kde udává cenu za tisíc oslovených čtenářů či diváků.

Může se také zeptat, co je imprese v marketingu?

Imprese udává počet zobrazení reklamního banneru na webu. Nejedná se ovšem o údaj, který by popisoval zhlédnutí banneru, jde pouze o zobrazení banneru nezávisle na tom, že ho někdo zhlédne. Podle toho, kdo namaloval obraz imprese? Imprese, východ slunce, v originále Impression, soleil levant, je obraz francouzského impresionistického malíře Clauda Moneta. Výraz označující umělecký směr impresionismu byl odvozen od jména tohoto obrazu.

Co je podstatou impresionismu?

Impresionismus je umělecký směr, který vznikl v druhé polovině 19. století. Byl reakcí na ateliérovou malbu, jeho cílem je malba v přírodě (plenér), kde se pokouší zachytit okamžitou atmosféru dané chvíle, neopakovatelné chvíle, okamžik duševního rozpoložení (imprese = dojem). Jak maloval Monet? Tyto obrazy jsou jedny z mála, kde je postava hlavním námětem. Monet maloval především krajiny. Kupky sena – cyklus obrazů. V těchto obrazech je větší dominance barev, která poté ovlivnila malíře v 1. polovině 20. století – impulz pro vznik abstraktního umění.

Podle toho, jak poznat impresionismus?

Literární impresionismus byl v podstatě knižní obdobou později populárního výtvarného směru. Projevil se především v lyrické poezii, v níž se objevovaly prostředky postavené na smyslových vjemech. Obvyklým prvkem byla personifikace a díky častým zmínkám o přírodě se takovým básním říkalo přírodní lyrika.

By Marybelle Buttrick

Jak se nazývá série olejomaleb francouzského impresionistického malíře Claude Moneta? :: Co to je rest?
Užitečné odkazy