Domovská stránka > J > Jaký Je Rozdíl Mezi Iphonem A Smartphonem?

Jaký je rozdíl mezi Iphonem a smartphonem?

„Chytrý telefon“) je mobilní telefon, který úspěšně kombinuje funkce kapesního počítače. S ním můžete nejen volat přátele, ale také hrát hry, sledovat videa, poslouchat hudbu, surfovat po internetu a mnoho dalšího. iPhoneje řada chytrých telefonů, které společnost Apple uvádí na trh.

Přečtěte si více

Co je to smartphone?

Se smartphony neboli chytrými telefony můžete kromě volání a psaní SMS také plnohodnotně surfovat na internetu, instalovat do nich další aplikace, hrát hry, fotit, využívat navigaci a mnoho dalšího. Liší se zejména operačním systémem, velikostí displeje, konstrukcí, výbavou a funkcemi. Co je to telefon? Telefon (řecky: téle = vzdálený a fóné = hlas) je telekomunikační zařízení, které přenáší hovor (zvuk) prostřednictvím elektrických signálů. Pokusně se vyskytly i telefony založené na jiných principech.

Co to je mobil?

Chytré mobilní telefony využívají mobilní operační systém a umožňuje instalaci programů. Mezi mobilní operační systémy patří např. Android nebo iOS. Světové prodeje poprvé překročily prodeje klasických mobilních telefonů na počátku roku 2013. Co je to iPhone? iPhone (výslovnost [ˈaifəun]) je smartphone společnosti Apple, který svou popularitou definoval celou kategorii chytrých mobilních telefonů.

Také, jak funguje volání?

Nejdříve si váš telefon vybere konkrétní vysílač, se kterým bude komunikovat. Bývá to zpravidla ten nejbližší. Poté se do řídicího centra sítě přes nadřazený hlavní vysílač pošle výrobní číslo telefonu (IMEI) a vaše identifikační číslo telefonisty (IMSI), které je uloženo na kartě SIM. Jak se jmenuje tento telefon? Nastavení telefonu

Stačí jít do Nastavení -> O zařízení -> Číslo modelu.

Co obsahuje mobil?

Mobilní telefon v sobě obsahuje několik desítek kovů (zlato, nikl, stříbro, plati- nu, měď, chrom, cín, křemík a další). Jeho součástí jsou mikročipy, ve kterých se používají velmi tvrdé a vysoce vodivé prvky. Kdy začaly mobily v ČR? První mobilní telefon v ČR začal v roce 1991 prodávat operátor Eurotel. Tím telefonem byla Nokia MD59. I na dnešní dobu působí závratně její cenovka, něco málo přes 60 tisíc korun. První mobil fungoval na analogové mobilní síti, která na našem území vznikla v roce 1991.

Kdy se začaly používat mobily?

První mobilní telefon vytvořila společnost Motorola, která začala s vývojem mobilů a potřebné infrastruktury na přelomu 60. a 70. let minulého století. Funkční prototyp spatřil světlo světa už v roce 1973.

By Uriiah

Jak převést soubor FLAC do MP3? :: Jaký telefon pro děti?
Užitečné odkazy